Inkontinencia - kiemelt téma

Vissza a főoldalra

Hírek

Szerény súlycsökkentés is rendezheti a vizelettartási problémákat

A vizelettartási problémákkal küzdő túlsúlyos nők tünetei gyakran javulnak, ha pár kilónyi feleslegtől megszabadulnak - állapították meg amerikai kutatók.

A túlsúly, különösen a hasi tájon lévő többlet az inkontinencia egyik kockázati tényezője, ám az Obstetrics and Gynecology című szakfolyóirat augusztusi számában közzétett tanulmány szerint már 5-10 százalékos fogyás is elegendő a tünetek jelentős javulásához.

A követéses vizsgálatba 338 túlsúlyos vagy kövér, vizelettartási problémával élő nőt vontak be a Brown Iniversity (Providence, Rhode Island) kutatói. A résztvevőket véletlenszerűen két csoportba osztották, az egyikben diéta és mozgásprogram szerepelt, a másik csoportban lévők viszont csak oktatást kaptak. A nők 18 hónapon át jegyezték fel tüneteiket. Jelentős javulásnak azt tekintették a tanulmány szervezői, ha az vizelettartási problémát jelző események száma heti átlagban legalább 70 százalékkal csökkent.

A tanulmány végére a kezdeti testsúlyukból 5-10 százalékot leadó nők 54 százaléka tapasztalt jelentős javulást. Ez egy 90 kilogrammos nőnél mindössze 4,5-9 kilogrammos fogyást jelent. A vizsgálatban úgy találták, hogy az ennél nagyobb arányú súlycsökkenés nem járt további előnnyel az inkontinencia szempontjából.

forrás: MTI

2010. 08. 10. 00:02:00

Hírlevél

Tudjon meg érdekességeket hatrészes hírlevélsorozatunkból!

Rizikókalkulátor
Problémái vannak a vizelettartással? Tesztünkből megismerheti kontinenciaértékét, és megtudhatja, a kezelés milyen formájára van szüksége!

tovább

SCA Hygiene Products Kft.1021 Budapest, Budakeszi út 51.Telefon: 06-80-20-10-20E-mail: inkoinfo.hu@sca.com