Inkontinencia - kiemelt téma

Vissza a főoldalra

Hírek

Ne szedje együtt potencianövelővel!

A potencianövelő tabletták más gyógyszerekkel történő szedésének veszélyeire hívja fel a figyelmet Public Citizen nevű befolyásos amerikai fogyasztói csoport WorstPills.org című honlapja.

Az internetes oldalon megjelent poszt szerint a három engedélyezett erektilis diszfunkció kezelésére szolgáló (ED) gyógyszert szedő férfiaknak "különösen óvatosnak kell lenniük", ha a közzétett listán szereplő 56 gyógyszer közül "bármelyiket" együtt kell alkalmazniuk az említett készítményekkel.

A listán szereplő gyógyszereket három csoportba sorolják. Az elsőbe azok tartoznak, amelyek ED gyógyszerekkel együtt szedve "életveszélyes vérnyomáscsökkenést" okozhatnak. Ilyenek a nitrátok és az alfa-blokkolók. A második csoport azokat a szereket foglalja magában, amelyek a gyógyszermetabolizmus legfontosabb enzime, a CYP3A4 gátlása révén gyógyszermérgezéshez vezethetnek. A harmadik csoport ezzel szemben olyan készítményekből áll, amelyek az ED gyógyszerek szervezeten belüli lebomlásának gyorsításán keresztül gyengítik a potencianövelő hatást.

Sidney Wolfe, a Public Citizen Egészségkutatói Csoportjának igazgatója szerint mivel "a gyógyszereket elsősorban idősebb férfiak szedik, akik nagyobb valószínűséggel szednek más gyógyszereket is, (...) kulcsfontosságú, hogy tisztában legyenek a veszélyes interakciók lehetőségével".

forrás: Medipress

2009. 01. 08. 08:38:01

Hírlevél

Tudjon meg érdekességeket hatrészes hírlevélsorozatunkból!

Rizikókalkulátor
Problémái vannak a vizelettartással? Tesztünkből megismerheti kontinenciaértékét, és megtudhatja, a kezelés milyen formájára van szüksége!

tovább

SCA Hygiene Products Kft.1021 Budapest, Budakeszi út 51.Telefon: 06-80-20-10-20E-mail: inkoinfo.hu@sca.com