Amivel mindenki nyer: öves nadrágpelenka

Ritkán gondolunk bele, de az időskori inkontinencia hatalmas terhet ró nemcsak a páciensekre, de az őket ápolókra is - érzelmi és anyagi szempontból egyaránt.

Az állandó készenlét, a mosdatás, takarítás költségei azonban eltörpülhetnek az ápolandók kiszolgáltatottság-, megalázottság- és szégyenérzete mellett. Egy idős, gyakran magatehetetlen betegnek hatalmas jelentőségű lehet egy olyan "apró" győzelem, mint a mobilitás visszanyerése. Ezen keresztül ugyanis a büszkeségüket is visszakaphatják. A modern termékek alkalmazásával az inkontinencia előfordulásakor gyakran tapasztalt súlyos életminőség romlás csökkenthető, elkerülhető.

A modern nadrágpelenkák nedvszívó magjának szerkezeti felépítése tulajdonképpen megegyezik a hagyományos nadrágpelenkáknál ismertetett tulajdonságokkal. A modern jelleg a nadrágpelenkák formatervezésénél és külső borításánál jelentkezik.

Ezen termékek külső borítása nemcsak, hogy textil jellegű (mozgás közben nem ad a polietilénhez hasonló "susogó" hangot, így a viselése sokkal diszkrétebb), de ugyanakkor teljesen légáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik. A külső borító anyag mikrocellái lehetővé teszik a levegő bőr irányába történő mozgását, ellenkező irányba a folyadékot viszont nem engedik kiszivárogni. Ez a megoldás fokozottan bőrbarát, jelentős mértékben segíti a sebek, fertőzések kialakulásának megelőzését, és hatékonyan támogatja az inkontinens egyén már kialakult felfekvéseinek kezelését is.

A termék derékra rögzítendő övrésze megkönnyíti a pelenka álló és fekvő helyzetben történő felhelyezését egyaránt. A termék öve rugalmas, így alkalmazkodik a megváltozott testhelyzet okozta csípőbőség-változáshoz is. Ez az öves rögzítési mód az egyetlen megoldás, mely a beteg testalkatához igazodva rögzíthető csípőtől a derék vonaláig, úgy, hogy a termék tökéletesen illeszkedik a testhez.

A pelenka öve ugyancsak légáteresztő, nemszőtt textíliából készül. A speciális tépőzárak segítségével - melyek apró kampókra emlékeztető felülettel kapaszkodnak az övre - egyszerűen rögzíthető a termék a megfelelő pozícióba. A tépőzárak többször nyithatók és zárhatók (akár púderes vagy krémes kézzel is) a nadrágpelenka sérülése nélkül. Sajátosságuk, hogy testmozgás hatására sem nyílnak fel, mert vízszintes irányú mozgás esetén csak még erősebben tapadnak, míg függőleges nyitásra az ápolószemélyzet nagyon egyszerűen tudja eltávolítani őket.

A terméken található első- és hátsó derékgumírozás a tökéletes hasi- és hátoldali derékrészen történő illesztést segíti, valamint biztosítja a függőleges irányú szivárgás elleni védelmet. A termék hátulján indikátorcsík figyelmezteti az ápolót, ha a termék megtelt vizelettel és cserére van szükség.

A legújabb fejlesztésű, övvel ellátott nadrágpelenkák használatával az inkontinens egyén önellátó képessége nagyobb mértékben javítható, toalett tréninggel együtt történő alkalmazása esetén pedig a páciens mobilitása is fenntartható. A mozgásképtelen betegek esetében pedig a termék megkönnyíti az ápolók munkáját, megakadályozza a felfekvések és a fertőzések kialakulást, csökkenti a felesleges pelenkacserék számát, így anyag- és költségtakarékos megoldást jelenthet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra