Összesen: 9 cikk
Listázva:  1-9
Fiatalos lendülettel
A testi-szellemi frissesség hosszú távú megőrzése ma már elérhető cél. Számos súlyos betegség tüneteinek megjelenése megakadályozható illetve késleltethető a korai stádiumban végzett szűrővizsgálatok eredményei alapján megválasztott megelőző terápiával.
Megjelent: 2006. február 24.
Ismerkedés az akupunktúrával a chaten
A babaszoba.hu chatjének vendége legutóbb prof. Dr. Yu Funian, hagyományos kínai orvos volt, akivel a klasszikus kínai gyógymódokról, az akupunktúráról, az akupresszúráról és a gyógynövények használatáról beszélgethettek az érdeklődők.
Megjelent: 2005. május 19.
Lelki béke, testi egészség
El tudja képzelni magáról, hogy lótuszülésbe helyezkedik a földön egy párnán, behunyja a szemét, a légzése lelassul, és tisztán és elnyújtva ismétli az "Om" szótagot? Ha olyan tisztelettel tekint a testére, mint a lélek templomára, akkor kezdheti is.
Megjelent: 2005. május 5.
Téli ízek, illatok
Egy csendes estén a hóesést nézni a meleg szobából, egy pohár forralt borral a kézben... Nincs is ennél kellemesebb program a hideg időben.
Megjelent: 2004. december 22.
Áldott káposzta, hasznos len
A francia gyermekeket a káposztamesével ámítják: ők a gömbölyű fejekben a levelek között keresgélik kistestvérüket. Ha pólyás babát nem is, de egészségük jótevőjét mindig megtalálhatják benne.
Megjelent: 2003. június 21.
Természetgyógyászat és placebo-hatás - 2. rész
Aligha vitatja bárki, hogy gondolataink, az agyunkban lezajló események közvetlenül hatnak a testi állapotunkra: ha félünk, az erek összehúzódnak és elsápadunk, a szomorúságtól könnyek szöknek a szemünkbe, de miként zajlik mindez?
Megjelent: 2002. november 22.
Természetgyógyászat és placebo-hatás - 1. rész
A gyógyításnak az a formája, amit a hazai szóhasználattal természetgyógyászatnak nevezünk, a fejlett országok mindegyikében rohamléptekkel tör előre.
Megjelent: 2002. november 15.
Gyógyító illatok: az aromaterápiáról
Az aromaterápia lényege, hogy az illóolajok hatóanyagai szervezetünkbe jutva igen jótékony hatást gyakorolnak. Ezek az anyagok éterikus (illékony) hatásukat legjobban felmelegített vízben fejtik ki, mivel nem oldódnak fel a vízben.
Megjelent: 2002. május 9.
Kutyával az emberért
Ma a legtöbb gazda társként kezeli kutyáját, szoros lelki kötelék kapcsolja össze őket. Ennek a ténynek, mint kiderült, gyógyászati jelentősége is van.
Megjelent: 2002. február 28.
Összesen: 9 cikk
Listázva:  1-9