Segítünk a kertészkedésben, takarításban!

Míg télen a jeges, csúszós utak jelentenek balesetveszélyt, tavasz elején a "berozsdásodott" ízületek és izmok hirtelen megemelkedett terhelése miatt következhet be a baj. Élvezzük a jó időt, de készüljünk fel a lehetséges problémákra!

A hosszú, hideg tél után végre eljött a március, így újra átmozgathatjuk magunkat a kertben és nekiállhatunk a tavaszi nagytakarításnak is. Vigyázzunk azonban, hogy a hirtelen bekövetkezett fizikai terhelésnek kellemetlen következményei is lehetnek: zúzódások, izom- és ínszalaghúzódások, rándulások és ízületi fájdalmak. A legtöbben ugyanis a téli hónapokban alaposan elszokunk a mozgástól, és a jó idő beköszöntével izmaink, ízületeink még nem állnak készen a fokozott terhelésre.

Mit tehetünk ezek elkerülése érdekében?

Készüljünk fel a munkára! Mérjük fel, mennyi idő alatt tudunk készen lenni az eltervezett tevékenységekkel, és inkább számoljunk több idővel, mint elsőre gondolnánk.

Kérjük, családtagjaink, ismerőseink segítségét! Együtt jobban megy a munka, és ők is biztosan örülni fognak, ha látják majd a közös fáradozás eredményét.

Törekedjünk az aranyszabály betartására: "Lassan, de biztosan." Először csak keveset mozogjunk a friss levegőn, ne terheljük a szervezetünket egész napos takarítással, kertészkedéssel!

És ha a baj mégis bekövetkezett...

Semmiképpen se ijedjen meg, a legtöbb ilyenkor jelentkező fájdalom könnyen kezelhető, és rövid időn belül elmúlik! Használhatunk természetes hatóanyagú készítményeket. Ilyen például a fekete nadálytő gyökér kivonatot tartalmazó gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású krém.

A fekete nadálytő

A fekete nadálytő gyökér alkalmazásáról az első írásos anyag az i. sz. I. századból származik. A fekete nadálytő gyökér hatása a mai népi gyógyászatban is általánosan ismert. Tapasztalatok és a kutatások alapján külsőleg alkalmazva kedvezően befolyásolja a fedett sérülésekkel járó fájdalmat, a gyulladást és az általános gyógyulási folyamatokat. Különleges hatásai miatt "növényi csontkovácsként" is emlegetik. Mielőtt neki állnánk a tavaszi nagytakarításnak és kertészkedésnek, gondoskodjunk arról is, hogy a házi patikánk tartalmazzon egy tubus fekete nadálytő krémet!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +17 °C
Minimum: +2 °C

Napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra