A táblázatban található értékek tisztított nyersanyagok, élelmiszerek 100 g-jára, ahol jelezve van 1 db-jára, illetve folyadékoknál 1 dl-re vonatkoznak.
Kenyér és tésztafélék
Élelmiszer neve
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
1db kifli (45 g)
544
130
4
1
26
0
1db zsemle (54 g)
615
147
5.1
0.4
30.8
0.5
alföldi kenyér
1054
251
9.8
1.4
53.1
1.1
bakonyi barna kenyér
1020
245
8.5
0.8
50.6
1.5
búzakorpás kenyér
825
197
23
0.5
22
1.5
fürjtojásos barnatészta
1414
339
13
1.8
65.2
1
graham kenyér
1110
265
10.1
1
54
1.8
réteslap (1 csomag)
699
167
3
7
23
0.7
rozskenyér
1067
255
8.1
0.9
53.6
1.5
száraztészta (4 tojásos)
1598
382
15
3.4
72.9
0.5
száraztészta (8 tojásos)
1638
390
17
5
69.2
0.5
szójás kenyér
916
218
14.7
0.5
38.5
1.6
zsemlemorzsa
1431
342
10.2
0.9
73.3
1.2
zsúrkenyér
1268
303
9.6
4
57
0.9
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.
Kiváncsi, hogy a mai ebéd mennyi energiát tartalmazott?
Ha nyomon kívánja követni egy-egy étkezés során elfogyasztott
ételeinek összes energiatartalmát, használja az Energiakalkulátort!