A táblázatban található értékek tisztított nyersanyagok, élelmiszerek 100 g-jára, ahol jelezve van 1 db-jára, illetve folyadékoknál 1 dl-re vonatkoznak.

Kenyér és tésztafélék
Élelmiszer nevekjkcalfehérjezsírszénhidrátrost
1db kifli (45 g) 544 130 26 
1db zsemle (54 g) 615 147 5.1 0.4 30.8 0.5 
alföldi kenyér 1054 251 9.8 1.4 53.1 1.1 
bakonyi barna kenyér 1020 245 8.5 0.8 50.6 1.5 
búzakorpás kenyér 825 197 23 0.5 22 1.5 
fürjtojásos barnatészta 1414 339 13 1.8 65.2 
graham kenyér 1110 265 10.1 54 1.8 
réteslap (1 csomag) 699 167 23 0.7 
rozskenyér 1067 255 8.1 0.9 53.6 1.5 
száraztészta (4 tojásos) 1598 382 15 3.4 72.9 0.5 
száraztészta (8 tojásos) 1638 390 17 69.2 0.5 
szójás kenyér 916 218 14.7 0.5 38.5 1.6 
zsemlemorzsa 1431 342 10.2 0.9 73.3 1.2 
zsúrkenyér 1268 303 9.6 57 0.9 
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.

Tápanyagtáblázat: 

Kiváncsi, hogy a mai ebéd mennyi energiát tartalmazott?
Ha nyomon kívánja követni egy-egy étkezés során elfogyasztott
ételeinek összes energiatartalmát, használja az Energiakalkulátort!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések