A táblázatban található értékek tisztított nyersanyagok, élelmiszerek 100 g-jára, ahol jelezve van 1 db-jára, illetve folyadékoknál 1 dl-re vonatkoznak.

Húsok, húskészítmények
Élelmiszer nevekjkcalfehérjezsírszénhidrátrost
borjúhús 502 110 19.5 4.5 0.3 
borjúmáj 527 126 20.9 3.1 3.6 
csabai paprikás szalámi 2059 492 19.6 45.8 0.3 
csirkehús bőr nélkül 440 110 24.7 0.5 
csirkemáj 525 125 20 3.7 
gépsonka 637 156 22.6 7.1 0.4 
hurka (májas) 1247 298 14 23 8.7 
hurka (véres) 1218 291 13.1 23 
kacsahús 781 186 19 12 0.4 
libahús 832 198 18.5 13.6 0.3 
libamáj 1891 203 22.1 40.2 0.5 
marhahús (kissé zsíros) 1071 255 16 21 0.5 
marhahús (sovány) 958 228 16 19 0.6 
párizsi, krinolin 887 212 11.9 18.2 0.2 
pulykamell 708 169 20.5 9.5 0.4 
sertéshús (kissé zsíros) 1201 286 17.5 23.9 0.3 
sertéshús (sovány) 668 159 21 8.1 0.4 
sertéshús (zsíros) 1772 422 12 42 0.3 
sertésmáj 569 136 19.5 5.3 2.5 
sertésnyelv 891 213 16.8 16 0.5 
téliszalámi 2159 516 25.1 46.1 0.3 
virsli 967 231 12.5 20 0.2 
zalai felvágott 1016 242 15.6 19.9 0.6 
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.

Tápanyagtáblázat: 

Kiváncsi, hogy a mai ebéd mennyi energiát tartalmazott?
Ha nyomon kívánja követni egy-egy étkezés során elfogyasztott
ételeinek összes energiatartalmát, használja az Energiakalkulátort!

Egészség témájú olvasnivalók a weben

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések