A táblázatban található értékek tisztított nyersanyagok, élelmiszerek 100 g-jára, ahol jelezve van 1 db-jára, illetve folyadékoknál 1 dl-re vonatkoznak.

Halak, kagylók, rákok, halkészítmények
Élelmiszer nevekjkcalfehérjezsírszénhidrátrost
angolna 1200 285 15 25 
busa 384 92 18 1.9 0.6 
fogas 351 84 19 0.8 0.2 
harcsa 326 78 17.5 0.8 0.2 
heck 374 89 20.2 0.9 
kagyló 273 65 6.5 
kagylókonzerv 780 185 7.8 1.5 
kaviár 1117 266 26 16 4.6 
keszeg 320 77 16.9 0.8 0.2 
lazac 865 206 20 14 
pisztráng 452 113 21.5 2.9 
ponty 420 100 16 0.1 
rák 335 79 17.2 1.1 
rákkonzerv 290 69 15 0.5 
szardíniakonzerv 1184 283 22.5 21.4 
tőkehalfilé 364 87 19.4 0.5 1.2 
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.

Tápanyagtáblázat: 

Kiváncsi, hogy a mai ebéd mennyi energiát tartalmazott?
Ha nyomon kívánja követni egy-egy étkezés során elfogyasztott
ételeinek összes energiatartalmát, használja az Energiakalkulátort!

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A "tanult" beteg

Nem is hinnénk, hogy mennyi korosodó embert érint hazánkban a csontritkulás. K. Mária 64 éves nyugdíjas több éve tudja, hogy az ő csontjai is törékenyebbek az átlagnál. Ő azonban nem folytatott strucc-politikát, hanem igazi "tanult" beteggé képezte...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések