E-szám kereső

Antioxidánsok

Az antioxidánsok a természetben és az élő szervezetekben egyaránt gyakran lejátszódó oxidációs-redukciós folyamatokba avatkoznak bele. E folyamatok okozzák a legtöbb élelmiszer romlását, elszíneződését, ezért fontos, hogy ezt az élelmiszeripar megelőzze. A friss almaszelet lassan barnába forduló színe is ennek köszönhető, ezért szokott a jó háziasszony antioxidáns vegyületet (citromsavat pár csepp citromlé formájában) tenni a gyümölcshöz. Az antioxidánsok a szervezet számára kifejezetten hasznos anyagok, hiszen gátolják az öregedéshez is vezető oxidatív reakciókat.

E-számok

  • E300C-vitamin
  • E300L-Aszkorbinsav
  • E301Nátrium-L-aszkorbát
  • E302Kalcium-L-aszkorbát
  • E3035,6-diacetil-L-aszkorbinsav
  • E304Aszborbilpalmitát és sztearát
  • E306Tokoferol kivonat (természetes)
  • E306E-vitamin (természetes)
  • E307DL-alfa-tokoferol (szintetikus)
  • E308DL-gamma-tokoferol (szintetikus)
  • E309DL-delta-tokoferol (szintetikus)
  • E315D-eritroaszkorbinsav
  • E316Nátrium-D-eritroaszkorbát
  • E331Nátrium-citrátok
  • E332Kálium-citrátok
  • E333Kalcium-citrátok
  • E335Nátrium-tartarátok
  • E336Kálium-tartarátok
  • E339Nátrium-foszfátok
  • E340Kálium-foszfátok
  • E341Kalcium-foszfátok
  • E350Nátrium-malátok
  • E352Kalcium-malátok
vissza

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések