E-szám kereső

Antioxidánsok

Az antioxidánsok a természetben és az élő szervezetekben egyaránt gyakran lejátszódó oxidációs-redukciós folyamatokba avatkoznak bele. E folyamatok okozzák a legtöbb élelmiszer romlását, elszíneződését, ezért fontos, hogy ezt az élelmiszeripar megelőzze. A friss almaszelet lassan barnába forduló színe is ennek köszönhető, ezért szokott a jó háziasszony antioxidáns vegyületet (citromsavat pár csepp citromlé formájában) tenni a gyümölcshöz. Az antioxidánsok a szervezet számára kifejezetten hasznos anyagok, hiszen gátolják az öregedéshez is vezető oxidatív reakciókat.

E-számok

  • E300C-vitamin
  • E300L-Aszkorbinsav
  • E301Nátrium-L-aszkorbát
  • E302Kalcium-L-aszkorbát
  • E3035,6-diacetil-L-aszkorbinsav
  • E304Aszborbilpalmitát és sztearát
  • E306Tokoferol kivonat (természetes)
  • E306E-vitamin (természetes)
  • E307DL-alfa-tokoferol (szintetikus)
  • E308DL-gamma-tokoferol (szintetikus)
  • E309DL-delta-tokoferol (szintetikus)
  • E315D-eritroaszkorbinsav
  • E316Nátrium-D-eritroaszkorbát
  • E331Nátrium-citrátok
  • E332Kálium-citrátok
  • E333Kalcium-citrátok
  • E335Nátrium-tartarátok
  • E336Kálium-tartarátok
  • E339Nátrium-foszfátok
  • E340Kálium-foszfátok
  • E341Kalcium-foszfátok
  • E350Nátrium-malátok
  • E352Kalcium-malátok
vissza

Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések