E-szám kereső

Savanyúságot szabályozó anyagok

Szinte nincs olyan élelmiszer, amiben ne találnánk belőlük egy-kétfélét. Általában természetes eredetű gyenge savakat használnak ilyen célra, legtöbbször az E330-at, a citromsavat. Minden ital ízét ezekkel szabályozzák be (leggyakrabban foszfor- vagy citromsavval), de az édes élelmiszerekben is szerepet kapnak, ahol kiemelik az eredeti ízt.

E-számok

  • E260Ecetsav
  • E260Jégecet
  • E261Kálium-acetát
  • E263Kalcium-acetát
  • E2702-hidroxi-propionsav (tejsav)
  • E270Tejsav
  • E280Propionsav
  • E281Nátrium-propionát
  • E282Kalcium-propionát
  • E283Kálium-propionát
  • E284Borofax
  • E284Bórsav
  • E285Bórax
  • E285Nátrium-tetraborát
  • E290Szén-dioxid
  • E296Almasav
  • E297Fumársav
  • E310Propil-gallát
  • E311Oktil-gallát
  • E312Dodecil-gallát
  • E312Laurilgallát
  • E315Izo-aszkorbinsav
  • E316Nátrium-izo-aszkorbát
  • E320Butil-hodroxi-anizol (BHA)
  • E320Butil-hidroxi-anizol
  • E321Butil-hidroxi-toluol
  • E321BHT
  • E330Citromsav
  • E334Borkősav
  • E337Kálium-nátrium-tartarát
  • E338Ortofoszforsav
  • E343Magnézium-ortofoszfát
  • E351Kálium-malát
  • E353Meta-borkősav
  • E354Kalcium-tartarát
  • E355Adipinsav
  • E356Nátrium-adipát
  • E357Kálium-adipát
  • E363Borostyánkősav
  • E372Citromsavas diglicerin-észter
vissza

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Emlékezet - és a memóriatesztek

Az emlékezet talán az egyik leghétköznapibbnak tűnő pszichológiai folyamat, megismerése mégis fontos mindannyiunk számára. A memória felosztása és mérése választ adhat arra, hogy miként emlékezünk, és mekkorák az egyéni különbségek.

tovább


Szponzorált hirdetések