E-szám kereső

Enzimek

Viszonylag ritkán használt anyagok, amelyekkel egyelőre kevés élelmiszerben találkozhatunk. Fő szerepük a gyártás során az élelmiszerek roncsolása, emészthetőbbé tétele, vagy éppen héjuk fellazítása.

E-számok

  • E1105Lizozim
  • E1200Poli-dextróz
  • E1404Oxidált keményítő
  • E1410Monokeményítő-foszfát
  • E1412Keményítő-II-foszfát
  • E1413Foszfatált keményítő-foszfát
  • E1414Acetilezett keményítő-II-foszfát
  • E1420Acetilezett keményítő
  • E1421Keményítő-acetát
  • E1422Acetilezett keményítő-adipát
  • E1440Hidroxipropil-keményítő
  • E1442Hidroxipropil-keményítő-foszfát
  • E1450Keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát
  • E1505Trietil-citrát
vissza

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A csontritkulásról általában

A csontritkulás a csontszövet olyan mértékű minőségi és mennyiségi csökkenését jelenti, amitől már csekély sérülés következtében is kialakulhat csonttörés.

tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések