E-szám kereső

Emulgálószerek

A krémek, margarinok kényes anyagok, hiszen két, egymással nem elegyedő fázist kell bennük együtt tartani, melyek ősidők óta "ellenségek": az olajat és a vizet. Az emulgeálószerek segítik ezt a folyamatot, és a stabil állapotot fenn is tartják. Ön is használ ilyen - no persze természetes eredetű - szert, amikor majonézt készít, hiszen itt a tojássárgája segítségével elegyedik az olaj a mustárral.

E-számok

  • E322Lecitinek
  • E325Nátrium-laktát
  • E326Kálium-laktát
  • E327Kalcium-laktát
  • E328Kalcium-formiát
vissza

Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - arról, hogy miért érdemes kiváltani a Start Extra-kártyát

A történelemkönyvünkben volt egy korabeli fénykép arról, ahogy láthatóan polgári öltözetű férfiak utcát sepertek, vagy havat lapátoltak? - már nem emlékszem, és nincs is kedvem utána nézni. A világgazdasági válságról szólt a lecke. A múlt századiról.

tovább


Szponzorált hirdetések