E-szám kereső

Aromák és ízfokozók

Ha minden étel és ital csak eredeti ízanyagot tartalmazna, igen drága lenne a legtöbb élelmiszer. Az aromák háromféle típusba sorolhatóak: mesterségesek, melyek teljes egészsében kémiai úton előállított, a természetben nem fellelhető anyagok (például a rágógumi-íz); természetazonosak, melyeket még mindig kémiai úton állítanak elő, de molekulaszerkezetük teljesen megegyezik az eredeti aromaanyaggal; és végül a természetes aromák, melyeket növényi vagy állati élelmiszerekből vonnak ki. Az ízfokozók teljesen mesterséges anyagok, melyek kiemelik a élelmiszer egyes ízeit.

E-számok

  • E620Glutaminsav
  • E621Nátrium-glutamát
  • E622Kálium-glutamát
  • E623Kalcium-glutamát
  • E624Ammónium-glutamát
  • E625Magnézium-glutamát
  • E626Guanilsav
  • E627Nátrium-guanilát
  • E628Dikálium-guanilát
  • E629Kalcium-guanilát
  • E630Inozinsav
  • E631Nátrium-inozinát
  • E632Kálium-inozinát
  • E633Kalcium-inozinát
  • E634Kalcium-5-ribonukleotid
  • E635Nátrium-5-ribonukleotid
  • E636Maltol
  • E637Etilmaltol
  • E640Nátrium-glicin
  • E641L-leucin
vissza

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések