Az élelmiszerek csomagolása sok titkot rejt. Az összetevők listája majdnem mindegyiken megtalálható, de sokszor megfejthetetlen formában, E-számokkal jelölve csak az egyes anyagokat. Gondolkodott már azon, mi is bújik meg egy-egy szám mögött? Konkrétan kíváncsi valamelyik nevére, de csak a számát tudja? Írja be keresőnkbe, és mi megmutatjuk Önnek, mi rejtőzik a szám mögött!
Listázhatja ezeket a titokzatos anyagokat számuk szerinti sorrendben, de megnézheti a bizonyítottan káros hatásúakat is, ha a megfelelő listagombra kattint! Amennyiben az egyes kategóriák tagjaira kíváncsi, válasszon a lenti felsorolásból.
Kategóriák
AntioxidánsokMegakadályozzák a káros romlási folyamatokhoz vezető oxidációs folyamatokat, például a zsiradékokban, olajokban.
Aromák és ízfokozókTermészetes, természetazonos és mesterséges típusai egyaránt lehetnek, de mindegyik elkülönítetten és dúsítva tartalmazza a zamatot adó anyagokat.
Csomósodást és lesülést gátló anyagokNedvszívó hatású anyagok, melyek főleg a por alakú élelmiszerek csomósodását, összetapadását késleltetik vagy szüntetik meg.
A cipő formája az évszázadok során sokat változott, az éghajlaton, az időjáráson és a használati célszerűségen kívül a divat is meghatározta. Örvendetes, hogy ma már a lábbeli egészséges voltára is egyre jobban odafigyelünk.