Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vizsgálja csak át a bőrét!

kategória: Bőrgyógyászat, Daganatos betegségek

A fényképek erős benyomást tehetnek a szemlélőkre: a legújabb kutatás szerint a bőrrákot ábrázoló képeket megtekintő emberek nagyobb valószínűséggel vizsgálják meg a bőrüket. A Journal of the American Academy of Dermatology júliusi számában megjelent tanulmány szerint azok a személyek, akik bőrrákos eseteket ábrázoló képeket láttak, nagyobb motivációt éreztek arra, hogy gyakrabban és alaposan megvizsgálják a bőrüket. A bőrrák szöveges leírása viszont önmagában nem ösztönzi az embereket a bőr önvizsgálatára. "A képek megragadják a figyelmünket, és meggyőzően hatnak. Ezen kívül a tanulást és az emlékezést is segítik" - közölte a tanulmány társszerzője, Laurie Hoffman-Goetz, a kanadai Waterloo Egyetem professzora.


Az eredmények a bőrrák, különösen a halálos melanoma korai kimutatását segíthetik elő. Jennifer McWhirter kutató elmondta, hogy az önvizsgálat jelentős szerepet játszik a melanoma korai diagnosztizálásában, mert sok melanomás esetet elsőként maguk a betegek vesznek észre. "A klinikai gyakorlatban a képek bevonása a betegek tájékoztatásába hatékony eszköz lehet a bőrrák elleni harcban" - véli a kutató. A kutatók az egyetem sajtótájékoztatóján azt is elmondták, hogy a bőrrák a leggyakoribb daganattípusnak számít Észak-Amerikában.


Animáció: HáziPatika.com
Videó: HáziPatika.com

2013.08.23 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések