Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vegye saját kezébe a vérnyomásmérést!

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A legújabb kutatás szerint segíti a magas vérnyomás kontrollálását az otthoni vérnyomásmérés. Ha pedig egy orvos is segít a vérnyomás monitorozásában, az Annals of Internal Medicine augusztusi számában megjelent tanulmány szerint rövidtávon még jobbak lehetnek az eredmények. A kutatást vezető dr. Ethan Balk, a bostoni Tufts Egyetem Orvosi Központjának munkatársa azonban hozzátette, hogy további kutatásokra lesz szükség annak kiderítésére, vajon ezek az előnyök egy éven túl is jelentkeznek-e. A mostani elemzés során több mint ötven olyan kutatást vizsgáltak meg, amelyek a házi vérnyomásmérés hatékonyságával foglalkoztak.

Az önálló vérnyomásméréshez hozzátartozik az is, hogy a páciens naplót vezet az eredményekről, így az orvos meghatározhatja, elég hatékony-e a vérnyomásgyógyszer. A magas vérnyomás kezelés nélkül agyérgörcs, szem- és vesekárosodás, szívbetegség és fogyatékosság kialakulásához vezethet.

Balk doktor azt is elmondta, egyelőre nem tudják pontosan, hogyan tartja alacsony szinten a vérnyomást a házilagos vérnyomásmérés. A szakértő szerint valószínű, hogy a jobb monitorozás és az orvos és a beteg által közösen személyre szabott magas vérnyomás elleni kezelés, valamint az egészséges étrend és a testmozgás fokozására irányuló indíttatás együttesen okozhatják a jelenséget.

Fontos eredmény az is, hogy a kedvező eredmények csak az olyan házilagos vérnyomásmérésre vonatkoznak, amelyet orvossal, nővérrel együttműködve végeznek, hogy az egészségügyi szakember felhasználhassa és monitorozhassa az adatokat. Nem vonatkoznak az előnyök az olyan házilagos vérnyomásmérésre, amikor valaki magától úgy dönt, hogy figyeli a vérnyomását, de erről nem beszél egészségügyi szakemberrel.

2013.08.16 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések