Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A parlagfű elérte a közepes szintet

kategória: Allergia

Elérte a közepes szintet a parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet "narancs" jelzést adott ki középső és keleti részére.

Az idén első alkalommal közzétett térképén az látszik, hogy Dunántúli-dombság területétől indulva az ország középső részén végighúzódva, illetve a Tisza vonalát átlépve kelet felé egyre szélesedő sávban érte el a parlagfű pollenkoncentrációja a közepes értéket. Ez 10-29 pollenszemet jelent légköbméterenként.

A parlagfűre érzékenyek számára javallott, hogy kezdjék el szedni orvos által javasolt gyógyszereiket - ajánlja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A szolgálat jelezte, hogy a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül.

2013.08.11 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegápolás otthon

A betegek kerülhetnek olyan állapotba, lehetnek olyan sérüléseik, amikor - a rosszabbodást megelőzendő - nagyon oda kell figyelni arra, hogyan kell őket fektetni, ültetni, mosdatni, illetve, ha szükséges elsősegélynyújtásban részesíteni.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések