Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meseolvasókat keresnek kórházban fekvő gyerekek mellé

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Országszerte várják azoknak az önkéntesek jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását. A K and H gyógyvarázs meseolvasó programjára ebben az évben bárki jelentkezhet. A három éve indult akció keretében eddig 300 középiskolás és a pénzintézet 100 dolgozója 37 alkalommal olvasott fel a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek kedvenc könyveiből - adta hírül a bank közleménye.

A gyógyvarázs mesedoktorok akciójához mostantól bárki csatlakozhat, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen. A honlapon az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, a lista folyamatosan bővül.

A jótékonysági program 10 éve támogatja a beteg gyerekek felépülését; az orvosokat és kórházakat műszeradományokkal segítik, az intézményekben gyógyuló gyerekeknek pedig rendszeresen szerveznek szórakoztató programokat. Eddig 257 intézményben több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközt juttattak el, és 140 alkalommal szerveztek programokat a kicsiknek.

2013.08.07 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések