Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ápol vagy károsít?

kategória: Bőrgyógyászat, Gondolta volna?

Szakértők szerint a hajformázó eszközök és különböző hajápolási technikák nem megfelelő alkalmazása a hajszálak sérüléséhez és elvesztéséhez vezethet. "Az olyan mítoszok, mint hogy a hajat naponta legalább százszor kell megfésülni,  súlyosan károsíthatják a hajvégeket - mondott egy példát dr. Paradi Mirmirani, a Kalifornia Egyetem bőrgyógyász professzora. - Könnyen lehet egészséges a hajunk, ha tudjuk, hogyan kell megfelelően ápolnunk a frizura beállítása előtt és után." Mirmirani doktor a következő tanácsokat osztotta meg az egészséges hajra vágyókkal:

- A hajunkat a zuhanyzás vagy fürdés után egy törölközőbe csavarva szárítsuk meg, vagy csak hagyjuk, hogy magától megszáradjon.

- A nedves haj rendkívül sérülékeny, így ilyenkor a lehető legkevesebbet fésülködjünk. A nagyon göndör, illetve sűrű hajkoronával megáldottak viszont jobban teszik, ha nedves hajjal fésülködnek, hogy elkerüljék a hajtöredezést.

- Hagyjuk megszáradni kicsit a hajunkat, mielőtt megfésülködnénk, vagy beállítanánk a frizuránkat. Lehetőség szerint csökkentsük a hajszárító használatát.

- Minél kevesebbet fésülködünk, annál jobb. Hajvégeink már napi 100 fésüléstől is elkezdhetnek töredezni.

- Csökkentsük a hosszan tartó hajformázó termékek használatát. A hajformázó felvitele után már ne fésülködjünk, mivel a hajszálak megtörhetnek és idővel ki is hullhatnak.

- Hajvasalót csak teljesen száraz hajon használjunk, alacsony vagy közepesen magas hőmérsékleten, maximum minden második napon. Hajsütővasunkat legfeljebb két másodpercig használjuk tincsenként, mivel a túlzott hőhatás súlyosan károsíthatja a hajat.

- Lehetőleg ne viseljük hajunkat állandóan lófarokba, kontyba fogva, illetve összefonva, mivel az állandó húzódás miatt a hajszálak megtörhetnek, ami maradandó hajvesztést eredményezhet.

2013.07.28 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések