Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Véradók világnapja - véradás országszerte

kategória: Balesetek, elsősegély, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

33 vöröskeresztes helyszínen várták a véradókat a világnap alkalmából pénteken. Budapesten szórakoztató programokkal és Elvis Presley-imitátorokkal hívták fel a figyelmet a véradás életmentő szerepére. A Magyar Vöröskereszt véradóversenyének arca idén azért Elvis Presley, mert ő maga is véradó volt. A királyt Elvis By Fly és Elvis By Tom segítségével idézték meg, emellett Mogács Dániel stand up műsora és interaktív játékok szórakoztatták az érdeklődőket.

A Budapesti Corvinus Egyetem környékén, a Vámház körúton és a Fővám téren a Magyar Imitációs Társaság élő szobrainak közreműködésével az arra sétálók testközelből tapasztalhatták meg, hogy adott esetben emberek életei múlhatnak azon, hozzájutnak-e a szükséges vérkészítményhez. A Fővám téren a Vöröskereszt önkéntesei hatalmas vásznat feszítettek ki, melyre bárki felírhatta a véradással kapcsolatos gondolatait. A Budapesti Corvinus Egyetem E épületében véradást tartottak 12 és 18 óra között, és kihirdették az országos felsőoktatási véradóverseny eredményeit is.

A humanitárius szervezet idén is meghirdette az Öltöztessük pirosba az országot! elnevezésű akciót: mindenkit arra kértek, vegyen fel egy piros ruhadarabot, ezzel is kifejezve tiszteletét a véradók iránt. Aki fotót is készített ötletes piros szereléséről, és feltöltötte a Vöröskereszt Facebook oldalára, ajándéksorsoláson vehet részt.

2013.06.15 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább


Szponzorált hirdetések