Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A nyugdíjazás árt az egészségnek

kategória: Depresszió, Öregedés

A nyugdíjba vonulás megrendíti az egészséget, az azonos korú, még dolgozókhoz képest 40 százalékkal jobban hajlamosít depresszióra - olvasható egy brit tanulmányban. A brit gazdaságkutató intézet felmérése szerint mind a szellemi-lelki, mind a fizikai egészség megsínyli a nyugdíjazást. A nyugalomba vonulás után közvetlenül ugyan még javul az illető egészségi állapota, ám hosszabb távon egyértelműen romlik. Ezenkívül a depresszió 40 százalékkal, a fizikai betegségek 60 százalékkal jobban fenyegetik a már nem dolgozó férfiakat és nőket a hasonló korú dolgozókhoz képest.

A tanulmány szerzői szerint a brit kormánynak segítenie kellene abban, hogy az emberek magasabb életkorukig dolgozhassanak és meg kellene emelnie a nyugdíjkorhatárt. Hozzáteszik, hogy nem okvetlenül kellene teljes munkaidőben foglakoztatni az időseket. Nagy-Britanniában jelenleg csaknem egymillió 65 év feletti dolgozik, soha még ilyen sokan nem kerülték el, hogy nyugdíjba vonuljanak. A korkedvezményes nyugdíj lehetőségével élők száma tavaly 90 ezerrel csökkent - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

2013.05.20 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Cipellőktől a papucsig

A cipő formája az évszázadok során sokat változott, az éghajlaton, az időjáráson és a használati célszerűségen kívül a divat is meghatározta. Örvendetes, hogy ma már a lábbeli egészséges voltára is egyre jobban odafigyelünk.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések