Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Teafüggősége miatt vesztette el fogait egy nő

kategória: Fog- és szájbetegségek, Táplálkozás

Egy 47 éves nő esetét ismertette a New England Journal of Medicine című orvostudományi szaklap, akinek teafüggősége következtében kihullottak a fogai, és csontproblémák alakultak ki nála. Az esettanulmányban szereplő középkorú nő húsz éven át egy rendkívül magas koncentrációjú teakeverék extrém formáját fogyasztotta mindennap, ennek következtében nehezen diagnosztizálható, súlyos csontkárosodás alakult ki nála.

Attól tartva, hogy rákos lett, a nő elmondta orvosának, hogy már öt éve krónikus csontfájdalmai vannak háta alsó felében, végtagjaiban és csípőjében, ráadásul az összes fogát ki kellett húzatnia, mivel azok elkezdtek széttöredezni. A röntgenfelvételek azt mutatták, hogy a páciens csontjai szokatlanul tömörek és nagy sűrűségűek voltak, az orvosok nem találtak semmiféle betegségre utaló jelet, továbbá azt is megállapították, hogy a vérben a fluoridszint meglehetősen magas volt. Ezt követően a nőt Dr. Sudhaker Raóhoz, a detroiti Henry Ford Egészségügyi Központ csontszakértőjéhez küldték szövettani vizsgálatra.  

Dr. Rao a kezelés során kiderítette, hogy a páciens elképesztően nagy mennyiségben fogyasztott egy speciális, nagyon erős teakeveréket, melyet 100-150 teafilter hozzáadásával állított elő, ettől napi 20 milligramm fluorid került a szervezetébe. A húsz évnyi rendszeres teafogyasztás alatt a vérében a fluoridkoncentráció 0,43 mg/liter lett, miközben a normális koncentráció 0,10 mg/liter körül alakul, jegyezte meg Dr. Rao.

A fluorid kis mennyiségben segít a fogszuvasodás megelőzésében, de túl nagy mennyiségben ellentétes hatást vált ki, és úgynevezett csontfluorózist okozhat, ami India bizonyos részein gyakori betegségnek számít, mert az ivóvíznek extrém magas a fluoridkoncentrációja.

Amikor a páciens abbahagyta a fluoridtartalmú teakeverék fogyasztását, és a fluorid magától elkezdett kitisztulni a szervezetből, krónikus csontfájdalma enyhülni kezdett. Dr. Rao mellékpajzsmirigy-hormonnal gyorsította fel a tisztulás folyamatát, így a nő állapota gyorsan javulni kezdett, mivel a mellékpajzsmirigy-hormon képes szabályozni a vér és a csontok kalcium-, foszfor- valamint D-vitamin szintjét.

2013.03.23 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések