Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Adományvonal: vakvezető kutyák képzésére

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány célkitűzéseit támogatják júliusban és augusztusban azok, akik a 1788-as hello holnap! adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek. Az alapítvány 2006-ban alakult meg azzal a céllal, hogy vakvezető kutyák kiképzésével és átadásával javítsa a látássérültek életminőségét, segítse beilleszkedésüket a társadalomba. Magyarországon több mint 83 ezer látássérült ember él, akik alig több mint 100 kiképzett kutya segítségére számíthatnak. Ennek oka a képzés hosszú és költséges folyamata.

A vonalon keresztül befolyt adományokat a szervezet olyan rehabilitációs központok fenntartására kívánja fordítani, amelyek gondoskodnak a vakvezető kutyák átadásáról, biztosítják az együttműködési tanfolyamot és a segítő szakembereket. Az alapítvány reméli, hogy a támogatásoknak köszönhetően idén legalább 12 vakvezető kutyát tud kiképezni és a látássérültek rendelkezésére bocsátani - közölte a Magyar Telekom. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, az összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével).

2012.07.07 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Szedd össze magad!

A manapság újra divatos gyógynövények legkényelmesebb beszerzési módja, ha "konyhakészen" vásároljuk meg azokat egy szaküzletben, a figyelmes szem azonban sok értékes növényt fedezhet fel egy kiránduláson is.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések