Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A férfiakat is eléri a változókor

kategória: Erektilis diszfunkció, Hormonok, Öregedés

A férfiaknál, a középkort elérve bekövetkezik az andropauza, hasonlóan, mint a nőknél a menopauza. Ilyenkor csökken a férfi nemi hormonok termelése. Szakértők szerint a 40 és 70 év közötti férfiak 52 százaléka merevedési problémákkal küzd. A tesztoszteron pótló terápia segítség lehet, előnyeit és hátrányait azonban mindenképp meg kell vitatni hozzáértő szakorvossal. A hormonpótló terápia nem mindenkinek jó - azoknak a férfiaknak van rá szükségük, akiknél alacsony a tesztoszteron szintje, és szeretnének egészségesebbek, fittebbek lenni.

A hormonterápia és egyéb kezelési tervek segítségével az andropauzával járó fájdalmak és a mentális fáradtság lecsökkenthetők, vagy teljesen meg is szűnhetnek. Mindez kockázat nélkül érhető el, hiszen a terápiát eddig még nem hozták összefüggésbe a prosztatarák kialakulásának kockázatával, viszont megállapították: pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, és csökkenti a szívproblémákat - írja a Fox News.

2012.04.10 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Segítenek-e megelőzni a megfázást a probiotikumok?

Az élet folyamán - ahogyan a táplálkozási szokásaink, úgy a bélben élő baktériumok aránya is számos változáson megy keresztül. Nem beszélve arról, hogy egy vírusfertőzés vagy egy kiadós antibiotikumos kezelés csorbát ejt a bélflórában.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések