Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Megműtöttek, és újra van merevedésem!"

kategória: Elhízás, Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Szexológia

A kórosan elhízott férfiakban gyakori szexuális működési zavar javul a súlycsökkentő műtétek után - derült ki egy új vizsgálatból.

"A szexuális diszfunkciót ma már az elhízás számos, potenciálisan visszafordítható mellékhatásainak egyikeként kell tekinteni" - közölték a kutatócsoport tagjai.

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
Dr. Ramsey M. Dallal (Albert Einstein Egészségügyi Hálózat, Philadelphia) és munkatársai megvizsgálták, hogy 97 kórosan elhízott férfi milyen fokban szenved szexuális működészavartól, és ezután elemezték a szexuális funkciók változását gyomor bypass műtétet követő nagymértékű fogyás után.

A műtét előtt a kórosan elhízott férfiaknál szignifikánsan alacsonyabb volt a szexuális működés egy korábban publikált referencia kontrollcsoporthoz képest. Miután átlagosan a súlyfeleslegük kétharmadát leadták, a férfiak szexuális funkciója szignifikánsan javult, a leadott súllyal arányosan.

"Számításaink szerint egy kórosan elhízott férfinak ugyanolyan fokú szexuális működészavara van, mint egy nem elhízott, ám 20 évvel idősebb embernek" - közölték a kutatók. "A szexuális funkciók szignifikánsan javulnak a gyomor bypass műtétet követően, az életkornak megfelelő szinteket megközelítve."

"A szexuális funkció fontos része az életminőségnek, és ma már jól dokumentáltan egy visszafordítható állapot" - magyarázta Dallal.
"A jövőben a nők szexuális funkcióit is szeretnénk megvizsgálni, és tovább kutatjuk az elhízással összefüggő szexuális működészavarokat."

A vizsgálat eredményeiről a Journal of the American College of Surgeons decemberi kiadása számolt be.

Animáció: HáziPatika.com

2009.01.11 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések