Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Kék pirula" a nőknek

kategória: Szexológia

Már nem sokat kell várni, hogy megjelenjenek a szexuális problémákat orvosló szakemberek. Ők átfogóan, a szervi és lelki eredetű tényezőket figyelembe véve vizsgálják majd a férfiakat és a nőket.

A szexuális problémák hatékony gyógyításáért, oktatásáért és kutatásáért létrejött Magyar Szexuális Medicina Társaság olyan új szakterületet honosít meg Magyarországon, amely csak néhány éve vált önállóvá világszerte.

A szexuális problémákat orvosló szakemberek összetettebben látják majd a hozzájuk fordulók betegségeit. Nemcsak az adott problémára koncentrálnak (például: korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar), hanem a párkapcsolatra, a partner esetleges reakcióira is figyelnek és kezelik.

A Társaság nőkkel és férfiakkal külön-külön foglalkozó területeken dolgozó szakemberek integrált munkáját teszi lehetővé.

Ebben az évben a hazait az Európai Szexuális Medicina Társaság hivatalos tagszervezetévé fogadta. Az európai képzésbe való bekapcsolódással a korszerű európai szemléletmódot, a legújabb eredményeket, a többi társszakmák ismeretanyagát is jobban megismerik a hazai szakemberek.

A szemléletmódváltás eredményeképp a nők szexuális problémáinak lelki tényezői mellett a hormonális és szervi hátterét is vizsgálják. Jelenleg olyan forradalmi áttörés előtt állnak a nők esetében, mint amit a "kék pirula" jelentett tíz évvel ezelőtt a férfiaknak.

2009.01.14 13:07:28

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Féltucatnyi hatékony módszer csontritkulás ellen

Tudja-e Ön, hogy kezelik a csontritkulást? Ha még nem, akkor azért ajánljuk figyelmébe következő cikkünket. Ám ha netán közelebbről is van tapasztalata valamelyik terápiával, akkor is talál hasznos információkat a következő sorokban!

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések