HáziPatika.com

Az edzőprogram beszól

Ma már tele van a piac fogyókúrás és fitneszalkalmazásokkal, ezért az új programoknak rendkívül nehéz kitűnniük a tömegből. A "Nenshou" elnevezésű japán alkalmazás a személyes edzésprogram és a népszerű anime karakterek házasításával igyekszik felhívni magára a figyelmet. Na és persze a beszólogatással.

Az alkalmazásban a készítők a randijátékok világát (amikben a játékosnak szingliként kell elnyernie egy potenciális partner szívét) ötvözték a fogyókúrás alkalmazásokéval. És ez még nem minden, hiszen a virtuális világban szerelmünk tárgya gyakran olyan beszólásokkal igyekszik ösztönözni, mint a "Hé, dagikám, kicsit többet kéne edzeni, értem?".

Kezdésként minden játékosnak létre kell hoznia egy karaktert, aki utána összetalálkozik gyerekkori szerelmével. A régi kedves persze egyből a játékosok képébe vágja, mennyire meghíztak. Kedves. Így válik a barátból, barátnőből hirtelen személyi edző, aki az edzések alatt igyekszik motiválni a játékost, és egyre inkább beleszeret a főhősbe, ha az elég súlyt tud leadni.

Az alkalmazás egy sor edzésprogramot tartalmaz, ezeket mind a virtuális szerelmünk írja elő számunkra. Edzés közben a partner folyamatosan ösztönöz (vagy beszólogat), ahhoz mérten, hogyan végezzük a gyakorlatokat. Ha fogyókúránk sikeres, a szerelem is hamar szárba szökken, és későbbi hódításaink is főleg azon múlnak majd, hogyan haladunk az edzéstervvel és a fogyással.

Míg a túlsúlyos nők egy kegyetlen, beszólásokkal ösztönző virtuális szerelmest kapnak, addig az elhízott fiúk egy kedves lányt, aki bókokkal és biztató szavakkal igyekszik segíteni a fogyást.

A Creative Freaks által megalkotott alkalmazás Japánban rendkívül sikeres. Mostanra már az angol verzió is elérhető lett az iTuneson és a Google Playen. Az azonban egyelőre nem biztos, hogy a nyugati nők is olyan jól reagálnak majd a szadista edzőre, mint japán társaik.