HáziPatika.com

Csodás gyógyulás Lourdes-ban

Újabb állítólagos csodás gyógyulást jegyeztek fel orvosok egy lourdes-i zarándokról. Ez már a hatvankilencedik eset - másfél évszázad alatt. A gyógyult egy olasz asszony, Danila Castelli, aki 1989 májusában zarándokolt el a dél-franciaországi szent helyre, a Lourdes-i Madonnához. Elmondása szerint, miután megmerítkezett, egyszerre csodásan jó közérzet lett rajta úrrá. A nőnek több baja is volt: egyrészt rendkívül szélsőségesen ingadozott a vérnyomása már 34 éves kora óta, másrészt petefészek-daganatot diagnosztizáltak testében az orvosok. Többször meg is műtötték, de hiába: a daganat mindig újrafejlődött.


A nő lourdes-i fürdőzése után úgy érezte, meggyógyult, és ezt tudatta a Lourdes-i Orvosi Megfigyelő Hivatallal, amely ötször is tanácskozott az esetről, mígnem bő két évtized múlva arra jutott, hogy az asszony teljesen meggyógyult lourdes-i útját követően, és hogy felépülésének semmi köze a műtétekhez és orvosi kezelésekhez. A hivatal ítéletét továbbította a Lourdes-i Nemzetközi Orvosbizottságnak, amely mintegy húsz orvosból áll, és megerősítette az "elsőfokú" ítéletet, szintén arra jutva, hogy a gyógyulás a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázhatatlan.

Az előző, hatvannyolcadik eset is egy olasz nőé, egy apácáé volt, aki lebénult, mígnem egy lourdes-i zarándoklat után ismét tudott járni. Ez a gyógyulás még 1965-ben történt, tavaly minősítette "hivatalosan csodának" a lourdes-i nemzetközi orvoscsapat - emlékeztetett a The Local című svéd lap olasz kiadása. A csodák tehát elég ritkák: a két eset között 24 év telt el. Az első rejtélyes gyógyulásokat az 1850-es évek vége felé jegyezték fel. Hogy hány beteg zarándokolt el a másfél évszázad alatt Lourdes-ba, arról nincs adat, de akár milliókra is rúghat a számuk.

Animáció: HáziPatika.com