HáziPatika.com

Két hétig tart a borünnep

A Badacsonyi borvidék legnevesebb pincéinek részvételével szombaton kezdetét veszi a hagyományos borünnep Badacsonyban. Július 29-éig nemcsak a régió boros hagyományaival ismerkedhetnek a látogatók, hanem koncertekkel, művészeti bemutatókkal is várják őket.

A programsorozat szombaton a 12 élvonalbeli borászat bemutatkozásával veszi kezdetét, a résztvevőket borminták alapján külön szakmai zsűri választotta ki. A Badacsonyi Borhetek ideje alatt esténként csaknem 80 előadó szórakoztatja majd a közönséget a felállított színpadokon, a többi között zenél majd a Unique együttes, és rendhagyó koncertet ad az Apostol. Varga Miklós Ismét Európában című műsora mellett Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra is fellép.

Mindennap gazdag állandó programok is várják a vendégeket, lesz bortúra nosztalgia-terepjáróval és városnéző kisvonat. A badacsonyi kulturális lehetőségek közül az Egry József Múzeum, illetve a Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum állandó kiállításai is várják a vendégeket. Az idén először a badacsonyi mólónál felállítottak egy óriáskereket, ahonnan 50 méteres magasságból minden irányban megcsodálható a páratlan balatoni panoráma.