HáziPatika.com

Ismételt az Év Kórháza

Rengetegen adták le szavazatukat a HáziPatika.com immár hetedik alkalommal meghirdetett szavazásán, mely a betegek, páciensek véleményére és visszajelzéseire építve keresi évről évre a legnívósabb hazai egészségügyi intézményeket. Az év újítása az ismert közösségi site-on, a Facebookon történő szavazás volt, ezt könnyen elfogadták a résztvevők - legalábbis erről árulkodnak a számadatok: összesen 6900-an szavaztak a Magyarországon fekvőbeteg-ellátást nyújtó, állami vagy önkormányzati fenntartású intézmények közül valamelyikre. A szavazók lelkesedését és aktivitását bizonyítja az is, hogy az élmezőny közel 10 százalékkal szerepelt jobban, mint tavaly.

A 2010-es évhez hasonlóan idén is három vidéki kórház végzett az összesített lista élén, s a kategóriák szerinti versenyben is az ötből csupán kettőt nyert meg fővárosi intézmény. Míg tavaly a sebészetek és a szülészetek végeztek zömében a kategóriánkénti lista élmezőnyében, idén az ortopédiai klinikák szerepeltek kiválóan.

Az összesített verseny nyertese duplázott, hiszen az első díj megint Kecskemétre került: a legtöbb szavazatot a Bács-Kiskun Megyei Kórház szerezte. A második díjat megosztva a DEOEC Idegsebészeti Klinika (Debrecen) és a Pándy Kálmán Megyei Kórház (Gyula) vitte el, míg a harmadik helyre az összesített listán az ózdi Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. került. A verseny szorosságát mutatja, hogy a legjobb 20 kórház között összetettben csak ezredekben volt mérhető a differencia.

Az egyes kategóriák győzteseinek élmezőnyében a budapesti, a debreceni és a szegedi egyetemi klinikák mellett szintén számos kisvárosi intézmény kapott helyet. Az orvos-szakmai ellátás kategóriagyőztese a SE ÁOK Ortopédiai Klinika (Budapest), az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában pedig a SE ÁOK Érsebészeti Klinika (Budapest) bizonyult a legjobbnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Mezőkövesd Telephelye az infrastruktúrája miatt érdemelt ki egy kategóriagyőzelmet, ellátás és tisztaság tekintetében pedig szintén egy debreceni intézmény, a DEOEC Ortopédiai Klinika kapta a legtöbb szavazatot.

Az eredmények a ranglistával elérhetők együtt ide kattintva: www.evkorhaza.hu