HáziPatika.com

Tapolcán úszás, Szigligeten csobbanás

Készülnek a szilveszter és az új év köszöntésére Veszprém megyében. Idén másodszorra szerveznek úszást Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdőzésre nem használt Malom-tóban. Tavaly szilveszterkor Schirilla György vezetésével 23 önként jelentkező úszta át a városközpontban található, aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize télen-nyáron állandó hőmérsékletű, 14-16 Celsius fokos, tehát soha nem fagy be.

Idén ennél is több résztvevőre számítanak, és míg tavaly kizárólag férfiak vállalkoztak a karsztvízzel teli Malom-tó átúszására, a jelentkezők között már vannak nők is. Ebben az évben Schirilla György mellett a rendezvény vendége lesz Kiss Gergő vb-bronzérmes úszó is.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az újévi csobbanást Szigligeten: az új év köszöntésének e merész módját választók orvosi felügyelet mellett mártózhatnak meg január elsején délután a várhatóan nulla Celsius fokos Balatonban. A csobbanás után lencsegulyást és forralt bort kínálnak a résztvevőknek. A szervezők szerint, aki kibírja a jeges fürdőzést, utána egész évben egészséges lesz.