HáziPatika.com

Költőverseny: új versek Petőfi-sorokra

Tizenegy új verset ihletett, többségében Kossuth- és József Attila-díjas szerzők tollából a Kortárs költőversenye. A különleges "terméssel" az irodalmi folyóirat novemberi számában a közönség is megismerkedhet.

Arra kérték a költőket, hogy 14-32 sor terjedelemben, tetszőleges versformában és hangnemben olyan verset írjanak, amely az "Aludjál hát, szép természet" mellett még két tetszőleges Petőfi-verssort tartalmaz, és érinti az ősz, a bor, a szerelem, a halál témakörök legalább valamelyikét - mondta el a díjátadó napján Pécsi Györgyi, a Kortárs versrovatának szerkesztője. A választást az indokolta, hogy az Itt van az ősz, itt van újra kezdetű Petőfi-vers a költő legismertebb műve.

A megmérettetésre tizenegy kiváló pályamű érkezett. Küldött verset Bertók László, Filip Tamás, Gergely Ágnes, Győri László, Markó Béla, Reményi József és Tarján Tamás, Sajó László, Tandori Dezső, Tóth Erzsébet, Tőzsér Árpád, valamint Vári Fábián László is.

"A zsűri végül arra a döntésre jutott, hogy mindegyik pályamű méltó az első díjra" - fogalmazott a szerkesztő. a díjátadó ünnepségen elhangzottak a pályázatra írt versek, a díjakkal egy-egy palack 2006-os évjáratú somlói bor jár. Az üvegekre tizenegy kortárs képzőművész, Elekes Tamás, Győrffy Sándor, Aknay János, Wrobel Péter, feLugossy László, Eőry Emil, Bács Emese, Puha Ferenc, Mosonyi Kiss Gusztáv, Véssey Gábor és Kéri Mihály készített egyedi címkét.