HáziPatika.com

Coca-Cola Testébresztő Női Futógála

Tizenhatodik alkalommal kerül sor vasárnap Budapesten a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára. Három távon állhatnak rajthoz a futni és gyalogolni vágyók. A versenyközpont a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál lesz.

Az eseményt szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint az egyénileg indulók a 7,5 és a 3,5 kilométeres futótávok között választhatnak, de arra is van lehetőség, hogy mindkettőt teljesítsék, a hosszabb távon ráadásul párosban is rajthoz lehet állni (3,5 + 4 km). A gyaloglók számára a rendezők egy 2,8 kilométeres útvonalat jelöltek ki.

A rendezvény az idén csatlakozik az Európa Sport és Egészség Napjához, amelynek megnyitója a futógála első rajtja előtt lesz. Ebből az alkalomból többek között Tarlós István főpolgármester és Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, európai parlamenti képviselő köszöntik majd a sportolni vágyókat. Az Európa Sport és Egészség Napja programjában szerepel többek között futás, tájfutás, atlétika, súlyemelés, vívás, kerékpár, tollaslabda, evezés, strandkézilabda, asztalitenisz és vadvízi evezés is.