HáziPatika.com

Mit mond a migrénről a kínai orvoslás?

Megjelent Wang Lei - Carl Stimson: Migrénes fejfájás - Hogyan segíthet a kínai orvoslás? című könyve a SpringMed kiadó gondozásában.

A könyv segít azzal, hogy
- megismerteti a migrénes fejfájások fajtáival és a migrénes rohamok megelőzésének módjaival;
- hasznos tanácsokat ad a helyes életmóddal kapcsolatban;
- megismerteti az akupunktúrás és moxaterápiás kezelési módokkal;
- bemutatja, hogyan kombinálhatók a nyugati gyógymódok a kínai orvoslás módszereivel.

"A hagyományos kínai orvoslás régóta ismeri, érti és kezeli a fejfájásokat. Évezredeken keresztül széles körben használták és gyakorolták a módszereit, s az utóbbi időben a világ majdnem minden országában terjed. A hagyományos kínai orvoslást legjobban a szervezet gyógyításának naturalisztikus filozófiájával lehet jellemezni, ami minden kezelés vezérfonalaként szolgál. Ez a filozófia megérti a természeti világ összetett működését, és ezeket az elveket felhasználja arra, hogy rendbe hozza azokat az egyensúlyhiányokat, melyek a betegség forrását jelentik. Sokkal több, mint egyszerűen egy hagyományos vagy népi gyógyászat, a hagyományos kínai orvoslás arra törekszik, hogy javítson a szervezet általános működésén, lelassítsa a betegség súlyosbodását, és javítsa az életminőséget. A hagyományos kínai orvoslást továbbá kombinálni lehet az akadémikus orvosi kezeléssel a terápiás eredmények biztosítása érdekében."
Tudta?

A migrén egyfajta visszatérő, hasogató vagy lüktető fejfájás, ami lényegesen több beteget érint, mint más típusú fejfájások. A migrénes roham rendkívül kellemetlen, melyhez hányinger, hányás is társulhat és meglehetősen rontja az életminőséget.


A tartalomból:
- Miért válasszuk a kínai orvoslást?
- Hogyan értelmezi a hagyományos kínai orvoslás a migrént?
- Hogyan előzhető meg a migrénes fejfájás?
- Hogyan kezeli a hagyományos kínai orvoslás a migrénes fejfájást?
- Akupunktúra és moxaterápia
- Kínai orvosságok
- Tui na (masszázs)
- Esetismertetések

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban is (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), egyes patikákban, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.gyogyhir.hu.