HáziPatika.com

Tesco gazdaságos potencianövelő - tényleg létezik!

Legalábbis Nagy-Britanniában. A Tesco szupermarket-hálózat ugyanis szeptember óta recept nélkül árulja a népszerű "kék gyémántot", ráadásul alacsonyabb áron, mint a patikákban. Magyarországon a készítmény nem kapható.

Több mint 300 áruházban juthatnak majd hozzá recept nélkül a merevedési zavarokkal küzdők a Viagrához. A Tesco az első áruházlánc, amely ilyen szolgáltatást nyújt. Egy 8 darabos doboz ára mindössze 52 font (jelenlegi árfolyamon körülbelül 16300 Ft) lesz, szemben a patikák által adott 55 fontos (körülbelül 17300 Ft) 4 darabos kiszereléseivel. Azonban azok a férfiak, akik felíratják maguknak a gyógyszert, még a Tesco árnál is olcsóbban 48 fontért (körülbelül 15100 Ft) juthatnak hozzá a gyógyszerhez.

Az áruházlánc képviselője hangsúlyozta, hogy gyógyszerészek fogják eladni a kapszulákat és a vásárlókat vizsgálatnak vetik alá. A szolgáltatás csak a 40 és 65 év közötti férfiaknak lesz elérhető, akiknek ki kell tölteniük egy kérdőívet, megmérik a vérnyomásukat, koleszterinszintjüket és megvizsgálják van-e cukorbetegségük. "Feltéve, hogy a férfiak hajlandóak rá, megbeszéljük a lehetőségeiket, és emellett problémájuk hatásos kezelését is biztosítjuk" - mondta Shona Scott, a Tesco Pharmacies reklámmenedzsere

Dr. Nick Tomlinson, Sexual Advice Association tagja szerint a merevedési zavart kezelő gyógyszerek vény nélküli biztosítása nagyon jó ötlet. A férfiak ugyanis nem szívesen mennek el orvoshoz ezzel a problémával, mivel igen kínos nekik. Interneten keresztül potencianövelőt vásárolni pedig nagyon kockázatos, mert az ember könnyen hamisítványt vehet. Tomlinson szerint azok, akik merevedési zavarokra keresnek gyógyszereket általában átestek az alapvető kivizsgálásokon.

"Ma már nagyon sokan tudják, hogy a merevedési zavarok általában valamilyen szív- és érrendszeri problémára vezethetők vissza, ezeket pedig ki kell vizsgálni. A merevedési zavarokkal küzdő férfiak csaknem egy harmadánál alakul ki 5 éven belül valamilyen szív és érrendszeri betegség" - mondta a szakember.

Videó: HáziPatika.com