HáziPatika.com

Ön is szereti az orvosát? Írja meg, miért!

Már hagyománynak számít, hogy a Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány évről-évre meghirdeti az "Astellas Díj - Év Orvosa" pályázatot. Idén sincs ez másként, a szervezők már várják a jelöléseket a www.dijazorvosokert.hu weboldalon! Az ilyen jellegű díjaknál szokatlan, hogy mi, páciensek javasolhatjuk a díjra azt az orvost, akit valamilyen cselekedete vagy tevékenysége miatt arra érdemesnek tartunk. Sőt, a zsűri döntése is csak szűkíti a jelöltek listáját: az általuk legjobbnak ítélt 25 történet, személy közül ismét mi dönthetünk egy internetes szavazás keretében a jövő év elején.

A díjra bárki jelölheti orvosát, ha vele kapcsolatos pozitív történetét a honlap megfelelő oldalán beküldi az ott elhelyezett űrlap kitöltésével. A jelölések a neves szakmai-közéleti személyiségekből összeállított zsűri elé kerülnek, ahonnan a legjobbak jutnak az internetes szavazással döntő végső fordulóba. A zsűriben helyet foglal többek között Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Kolláth György alkotmányjogász és Nagy-Bandó András előadóművész is.

A zsűritagokból összeállít csapat és a korábbi díjazottak hármasa elindult a múlt héten Budapesten megrendezett triatlon-világbajnokság egyik betétrendezvényén, a Zöld Triatlon csapatváltó versenyen is. Mindkét csapat nagyon jól szerepelt, hiszen a számos korábbi versenyzőt és gyakorlott sportembert is felvonultató mezőnyben a zsűritagok csapata a 21., míg a korábbi díjazottakból álló orvoscsapat a 20. helyet érte el.

A díjkiosztó után rendezett sajtótájékoztatón Nagy-Bandó András elmondta, hogy őszintén örül annak, hogy túl egy szívműtéten most elindulhatott egy triatlonváltó tagjaként (a távot egyébként 31 perc alatt teljesítette). Őt ez a kis táv is megerősítette abban, hogy sok mindent köszönhet orvosának. Ezért továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy küldjék be történetüket, hiszen a pozitív történetekre mindig szükség van.
Idén is három orvos kaphatja meg a díjat, bár eddig minden évben több száz történet érkezett, azaz több száz orvost jelöltek, de ez csak növeli a díj értékét.

Az Astellas Díj - Év Orvosa pályázat azzal a céllal jött létre 2007-ben, hogy elismerje az orvosok áldozatteljes munkáját, valamint javítson az orvos-beteg kapcsolaton. A győzteseket idén is Astellas Díjjal jutalmazza a neves szakmai és közéleti személyekből álló zsűri. Ez a díj azért különleges, mert a betegek küldik be a díjra érdemesnek tartott orvosok nevét, és jelölik őket saját történetük leírásával. Nem pénzbeli jutalomról van szó, hanem az orvosok áldozatos munkájának erkölcsi elismeréséről. A díj médiatámogatói között portálunk, a Házipatika.com is megtalálható.

Küldjék be Önök is történeteiket a www.dijazorvosokert.hu oldalon!

Pilling Róbert