HáziPatika.com

Figyeljen ezekre, ha Ön is végigdolgozza a napját!

Az Egyesült Királyságban négy emberből egy szünet nélkül dolgozza végig a napját, derült ki egy felmérésből.

A Fizioterapeuták Szövetsége által megkérdezett 3000 ember több mint fele úgy nyilatkozott, hogy akkor is bejárnak dolgozni, ha nagyon feszültek, vagy nem érzik jól magukat. A stressz és a szünet elmulasztásának első számú oka a munkaerőhiány.

A megkérdezettek negyede egyáltalán nem tart ebédszünetet, harmada pedig ennek nagyobb részében is dolgozik. Közülük 50 százalék arra hivatkozott, hogy túl sok a munkájuk, harmaduk pedig arra, hogy kevés az ember, aki elvégezze a kijelölt munkát. Ha valaki sokáig dolgozik ugyanabban a testhelyzetben, sokszor panaszkodik fizikai fájdalomra.

A CSP arra figyelmeztet, hogy a nem megfelelő munkakörülmények krónikus mozgásszervi fájdalmakhoz vezethetnek, mint például a hát fájdalma. Az Egyesült Királyságban ez az egyik leggyakoribb oka a hosszabb idejű betegállománynak.

A stressz szintén problémát jelent. A megkérdezettek több mint 40 százaléka érzi magát stresszesnek, hetente legalább egyszer. Legtöbbjüknél a munkaerőhiányban és a túlterheltségben kell keresni a baj gyökerét. Múlt évben a NICE nevű egészségügyi szervezet felhívta a munkavállalók figyelmét arra, hogy tegyenek többet a stressz és az idegesség csökkentése érdekében.

A betegség miatti hiányzás, és a betegen munkába járás a becslések szerint évente sokba kerül az államnak a csökkent termelés, a táppénz és a segélyek miatt. Ezt csökkenteni lehetne valamennyivel az egészségesebb munkahelyi szokások segítségével, és azzal, ha elérhetővé tennék a munkavállalók számára az izom- és csontbetegségek kezelési lehetőségeit.

"A munka jó dolog, hozzájárulhat a testi-lelki jólétünkhöz, de abban az esetben nem, ha a túlzott munkavégzés miatt nincs a munkavállalóknak idejük és energiájuk ügyelni az egészségükre, vagy ha munkára alkalmatlan állapotban jelennek meg a munkahelyen" - mondta Ann Green, a brit Okleveles Fizioterapeuták Szövetségének elnöke.

Ben Willmott, a Személyzeti és Fejlesztési Intézettől elmondta: "a munkáltatóknak vészjelzésként kellene kezelniük ezeket az eredményeket. Egy bizonyos mennyiségű nyomás kívánatos is a munkahelyen. Ha azonban ez meghaladja azt a mértéket, amivel még meg lehet birkózni - vagyis stresszként hat - akkor hiányzáshoz, depresszióhoz, szorongáshoz és szívbetegségekhez vezethet."

Videó: HáziPatika.com