HáziPatika.com

Mégis fenntartják a H1N1-világjárvány riadóját!

Nem fújja le a pándémiás influenzariadót Egészségügyi Világszervezet. Margaret Chan csütörtökön úgy döntött, hogy közel egy évvel az után, hogy az új H1N1-influenza vírus miatt maximális nemzetközi készültséget hirdetett.

A WHO tanácsadó testületének javaslatára bejelentette, hogy bár a világjárvány hanyatlóban van, az A(H1N1) influenzás esetek főleg a déli félteke influenzás időszaka miatt várhatóan továbbra is előfordulnak majd a következő hetekben.

A bejelentést megelőzően kedden telefonkonferenciát tartott John Mackenzie ausztrál járványügyi szakember elnökletével a 15 szakértőből álló különleges bizottság, amely a WHO főigazgatóját látja el tanácsokkal.

"A különleges bizottság tanácsát követve a főigazgató úgy határozott, hogy bár a pandémia legintenzívebb időszaka véget ért, a várakozások szerint továbbra is előfordulhatnak megbetegedések a pandémiás influenza következtében" - áll a szervezet közleményében.

Az állapotot legközelebb 2010 júliusában vizsgálhatják felül, amikor hozzáférhetővé válik minden adat a dél félteke téli influenzás időszakával kapcsolatban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com