HáziPatika.com

Krónikus székrekedés is közrejátszhatott Elvis halálában

Elvis Presley orvosa, dr. George Nichopoulos, aki 12 éven keresztül kezelte a legendás énekest, egy most megjelent könyvben azt állítja, hogy nem gyógyszerfüggőség, illetve az ebből származó szívritmuszavar okozta Presley halálát, hanem krónikus székrekedés.

"Nem is gondoltuk, hogy ennyire rossz állapotban vannak a belei, azt hittük, hogy a székrekedése csak a gyógyszerek mellékhatásai miatt alakult ki" - mondta dr Nichopoulos. "Csak a boncolásnál derült ki, hogy Elvis vastagbele a normális méret többszörösére dagadt a felhalmozódott salakanyagoktól. Emiatt hízott meg olyan hirtelen, és emiatt szedett olyan sok gyógyszert, amelyek persze csak tovább rontottak az állapotán. Meg vagyok győződve arról, hogy valójában ez okozta a halálát."

Elvis orvosa azt is elmondta, hogy az énekes nagyon szenvedett a székrekedéstől, kínosnak tartotta a problémát, és éppen ezért nem is nagyon volt hajlandó tenni ellene. "Többször is megkérdeztem tőle, nem akar-e műtétet, de nem volt hajlandó kés alá feküdni. Úgy érezte, hogy ez a gyengeség jele lenne, és ő olyan személyiség volt, aki szeretett mindent kézben tartani" - mondta dr. Nichopoulos.

Presley 1977-ben, 42 évesen hunyt el. A boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát szívelégtelenség okozta, ám később kiderült, hogy a Király szervezetében 14 különböző gyógyszert találtak, így az sem kizárható, hogy túladagolás miatt halt meg.

Huták Judit