HáziPatika.com

A kis pocak sem baj - csak érezzék jól magukat a férfiak

Az egyik legismertebb kozmetikai termékcsalád férfiakat kérdezett meg arról, hogy jól érzik-e magukat a bőrükben, és mi az, ami kimozdíthatja őket a komfortzónájukból.

A megkérdezett magyar férfiak 61 százaléka általában jól érzi magát a bőrében!
Háttér

A 250 fős felmérést 2009 decemberében végezték. 35 és 50 év közötti férfiakat kérdeztek arról, hogy mennyire fontos a diploma vagy a saját autó ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, illetve zavarba jönnek-e, ha útbaigazítást kell kérniük, vagy tömeg előtt kell beszédet mondani, fürdőgatyában kell nők előtt mutatkozni.


Az így nyilatkozók több mint fele mondta, hogy számára ez azt jelenti: elfogadja magát olyannak, amilyen. Ez az átlag egyébként pontosan megegyezik a világszerte végzett felmérés átlagával.
Harmaduk szerint ehhez a jó érzéshez szükség van arra, hogy magukkal és másokkal szemben is őszinték lehessenek, illetve ugyanennyien mondták, hogy ehhez be kell tudni vallani, ha hibát követtek el.
Az nem csoda, hogy a kényelem érzéséhez a magyar férfiak 83 százaléka szerint az anyagi biztonság is kell! Viszont háromnegyedük a gyermekvállalást is ugyanilyen fontosnak tartja ahhoz, hogy kerek legyen a világ.

A magyar férfiak általában jól reagálnak a kényelmetlen szituációkra - legalábbis ez derült ki a felmérésből.
Ugyanakkor 85 százalékuk retteg attól, ha gyermeke az utcán hisztizni kezd, 59 százalékuk pedig fél tömeg előtt beszélni. Majdnem felük nem szívesen táncol nyilvános helyen.
Nem baj!

A most bevezetett Dove MEN+CARE márka üzenete a magyar férfiknak: "Nem baj, ha nem vagy már 20 éves és van egy kis pocakod!" Az új férfi tusfürdők kíméletesen tisztítanak, már a tusolás során hidratálják a bőrt és használat közben nem keltenek zsíros érzést.


Talán nem egyezik meg a nők által alkotott képpel az az eredmény, hogy az ejtőernyőzést a válaszadók 64 százaléka értékelte kényelmetlen helyzetnek!
Viszont le a kalappal előttük, mert 88 százalékuknak nem okoz gondot, ha tampont kell vásárolniuk!

"A Dove büszke arra, hogy értékes párbeszédet kezdeményezett a nőkkel a valódi szépségről. Most ugyanezt tesszük a férfiakkal egy némileg könnyedebb, viccesebb témában. Igazi kaland megismerni, hogy a mai férfiak hogyan viszonyulnak önmagukhoz és mitől érzik magukat kényelmesen a bőrükben" - mondta a felmérés kapcsán Bárdi Éva, az Unilever Kozmetikai üzletág marketing vezetője.

  
 

Fotó: www.dovemencare.hu

 
A termékcsaládot itthon Till Attila mutatja be, aki 3 gyermekes édesapaként saját bevallása szerint jól érzi magát a bőrében.
Tilla több olyan helyzetet átélt már, amilyenekkel a felmérés során a válaszadók találkoztak. A saját komfortzónáját ért kihívásokról, a kényelmetlen helyzetekre adott válaszairól rövid filmekben mesél a www.dovemencare.hu honlapon. Kiderül például, hogy mit kellett megélnie, amikor meztelenül üldögélt egy szaunában három fürdőruhás lány társaságban.
A nők körében a humora miatt is rendkívül népszerű férfi videoblogjában rendszeresen bevall egy-egy kínos esetet - a maga őszinte, kendőzetlen de kisfiúsan megmosolyogtató stílusában.

Kéky Kira