HáziPatika.com

Öregedésgátló fogkrém a szépségért és az egészségért

Fogápolási szempontból a magyarok törődnek a legkevesebbet magukkal Közép-Európában - derült ki egy kutatásból. A középkorú magyar nők negyede csak baj esetén megy fogorvoshoz, és bár fontosnak tartják a fogak szépségét, a szájápolást mégis inkább egészségügyi "feladatnak" gondolják, amivel nem esztétikai, hanem orvosi szempontból kell foglalkozni.

Az öt ország (Magyarország, Csehország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia) 500-500, 40 és 60 év közötti hölgylakosának megkérdezésével készült felmérésből kiderült, hogy a magyaroknak van a legtöbb fogpótlása, és minden második válaszadónak olyan súlyos fogproblémákkal is meg kell küzdenie, mint amilyen fogkő, a fogínyvérzés. Egyharmaduknak pedig ennél komolyabb panaszai (fogínygyulladása, ínysorvadása) vannak.

Az életkor előrehaladtával csökken a nyáltermelés, elvékonyodik a szájnyálkahártya, fokozódik a zománckopás mértéke, nő a szuvas fogak, fogtömések és pótlások száma, az ínyvisszahúzódás következtében szabaddá válik a fognyak, jelentősen emelkedik az érzékeny fogak mennyisége, és fokozódik a fogínygyulladás valamint a fogágybetegség előfordulásának aránya. Szerencsére, a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatok, a helyes fogmosási technika, a megfelelő fogkefe és fogkrém segítségével sok problémát meg lehet előzni.

A Signal legújabb fejlesztése, a speciális Anti-Age fogkrém, mely összetevői segítségével hatékonyabb az idősebb korosztálynak. A fluorid a fogszuvasodás és a fogzománc kopása ellen véd, a kalcium-hidroxiapatit elősegíti a zománc helyreállítását, a cink-citrát a plakk baktériumainak anyagcseréjét gátolja, ezzel hozzájárul az egészséges fogíny megőrzéséhez. Az E-vitamin segít megelőzni a fogíny gyulladásos betegségeit, a kálium-citrát mérsékli a fog érzékenységét, a szilícium-dioxid pedig hatékonyan távolítja el a fog felszínéről az elszíneződéseket.