HáziPatika.com

104 évesen is autót vezet!

Lehet, hogy az autójában nincs szervokormány, de ez sem akadályozhatja meg Új-Zéland legidősebb sofőrét, hogy a volán mögé üljön.

A 104 éves Canterbury özvegy, Ellen Noy rendszeresen tesz kisebb kirándulásokat Toyota Starletjével, hogy eljusson vásárolni vagy a nyugdíjasklubba. Szervokormány híján a parkolás némileg nehezebb, de az asszony saját bevallása szerint még ez sem okoz gondot.

"Soha sem féltem a vezetéstől, és soha nem volt problémám az úton. Sosem volt balesetem, sőt még nyilvántartásba sem vettek. Mindig is jó sofőrnek tartottam magam" - nyilatkozta Mrs. Noy.

Az asszony a New Zealand Heraldnak adott nyilatkozatában elmondta, nagyon ideges lenne, ha valaki el akarná venni a jogosítványát.

A 3,2 millió Új-zélandi vezetőből közel 4000-en vannak a 90 év felettiek, akik akkortájt születtek, amikor Henry Ford T-modellje először gördült le a gyártósorokról. Az Új-Zélandi Közlekedési Ügynökség adatai szerint az országban heten vannak, akik 100 év felett is érvényes jogosítvánnyal rendelkeznek. Közülük is a legidősebb Mrs. Noy, aki a mai napig kitűnő egészségnek örvend.