HáziPatika.com

Férfiököl nagyságú daganatot vettek ki egy 4 éves, magyar kislány agyából!

Megrázó történet jutott a HáziPatika.com tudomására, ezért megkerestük a szülőket, hogy igaz-e, és tudunk-e segíteni valamiben.

A szülők válasza az volt, hogy sajnos igaz, a képen még egészséges Inez 4 évesen kénytelen megküzdeni az egyik legagresszívebb rákkal - a primitív neuroectodermális tumorral.

A történetet tartalmazó levélből kiderült, hogy a Budapesten élő, kiscsoportos óvodás Ineznél november végén jelentkeztek az első tünetek: fáradtságra panaszkodott, és párszor hányt.

Egy hétig nem vették komolyan az orvosok a tüneteket, pedig több helyen is megfordultak a szülők a kislánnyal, aki egyre rosszabbul lett.

November 30-án reggel már nem tudott beszélni és a szemét sem tudta kinyitni, ekkor CT vizsgálatra küldték, és 7 cm-es jobb homloklebenyi daganatot találtak.
Rohammentővel szállították az idegsebészetre, de vasárnap lévén nem kapott komolyabb terápiát, a szülőket is hazaküldték. Azon az éjjel azonban Inez kómába esett és lebénult.
Életmentő műtétet hajtottak rajta végre: 13 centiméteres, férfiököl nagyságú daganatot távolítottak el az agyából.

A műtét után Inez hamar regenerálódott, a mozgása és a szeme is szépen javult, azonban megérkezett a laborelemzés, és kiderült, hogy a daganat rosszindulatú.
PNET-et (primitív neuroectodermális tumort) diagnosztizáltak nála. Ez az egyik legrosszabb indulatú gyermekrák, alattomosan és rendkívül gyorsan terjed.

Azóta folyamatos kezelés alatt áll - és ez így lesz 2 évig.

A kezelés - ahogy a szülők írják - "válogatott kínzásokat tartalmaz, kemoterápiát, gerincvelőbe adott kemoterápiát, teljes idegrendszeri sugárkezelést, csontvelő átültetést...mindezt 4 évesen...
Teljesen átalakult az életünk. Igazából csak vele foglalkozunk, megpróbálunk minden lehetséges gyógymódot, táplálékkiegészítőt, mindent...MINDENT!
Így amellett, hogy idegileg és fizikailag tönkremegyünk, lassan anyagi forrásaink is elapadnak.

Arra kérek mindenkit, aki egy picit is át tudja érezni a helyzetünket, és lehetősége nyílik rá, segítsen. Minden forint számít, hiszen értékes gyógyszereket és krémeket tudunk venni rajta, amihez máshogy sajnos nem tudunk hozzájutni" - írják a szülők.

A szülőket megkerestük, és megpróbálunk többféle módon is segíteni rajtuk.
Inez történetét egy részletes cikkben is elmondjuk Önöknek néhány napon belül.
Addig is azonban szükség van az Önök segítségére is.

Ha tudnak pénzzel segíteni a 4 éves kislányon, akkor erre a számlaszámra utalhatnak:

Kamarás-Krasznai Krisztina

14700002-00102100-01013021


A szülőkkel rajtunk keresztül is kapcsolatba tudnak lépni, ha más módon is tudnának segíteni a 4 éves kislányon.
Írjanak a kira.keky@hazipatika.com email címre.

Kéky Kira