HáziPatika.com

Életet mentenek a benzinkútnál!

Félautomata defibrillátort vásároltak a nagykapornaki benzinkút tulajdonosai az állomásra, az ott dolgozók pedig megtanulták, hogyan kell használni a 700 ezer forintos eszközt.

Az elmúlt időszakban a töltőállomás tulajdonosainak több ismerőse is hirtelen szívmegállás miatt halt meg - ezért döntöttek a félautomata defibrillátor megvásárlása mellett.
A modern készüléket orvosi segítséggel választották ki.
Hajas Zoltán, a benzinkutat üzemeltető cég vezetője legutóbb egy 47 éves barátját veszítette el. Foci közben lett rosszul, és mire a zalaegerszegi mentők odaértek, már nem tudtak segíteni rajta - közölte a Független Hírügynökségre hivatkozva az Index.hu.

A benzinkút dolgozói egy szívsebésztől tanulták meg a defibrillátor használatát, de a készülék is pontos utasításokat közöl használat közben.

A töltőállomás újraélesztő készüléke miatt a környék körülbelül tízezer lakója érezheti magát nagyobb biztonságban, illetve hatalmas az átmenő forgalom is a 76-os főút miatt - mondta Sifter Péter polgármester.

A szívhalál Magyarország vezető halálokai közé tartozik, a korai újraélesztés elsőrangú az életmentésben.

A hazai elsősegély-ismeretek népszerűsítése érdekében hirdeti meg idén hatodik alkalommal az OMSZ és a HáziPatika.com az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt. A verseny fő célja a diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásának segítségével. A nyertesek értékes számítástechnikai és az elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközöket, könyveket kapnak.

Animáció: HáziPatika.com