HáziPatika.com

Díjazták a Bérest, mert felelősen gondolkodik

A Béres Egészség Hungarikum Program kapta a Közös Felelősség elismerést, amit október 30-án, a CSR Hungary konferencia keretén belül adtak át. A hazai szakmai zsűri - nemzetközi modell alapján - három kategóriában most először díjazta a cégek társadalmi felelősségvállalását. A Közös Felelősségért járó elismerést a Béres Egészség Hungarikum Program életre hívója, dr. Béres József vette át - olvasható a Béres Gyógyszergyár Zrt. sajtóközleményében.

A Béres József által életre hívott és jelenleg még a Béres Gyógyszergyár által támogatott Béres Egészség Hungarikum Program kiemelten kezeli a közösségi alapú életminőség- és egészségfejlesztési tevékenységet. A program idén meghirdetett pályázatán öt- és tízezer fős települések vehettek részt fenntartható egészségtervek készítésével. A pályázatot megelőzően egészségterv író képzést tartottak a települések számára. Az elkészült egészségtervek közül néhány kiemelkedő ötlet megvalósulásához 2009-ben anyagi támogatást nyújtanak. A Béres Egészség Hungarikum Program korábban a magyaros egészségtudatot egészségindexek segítségével térképezte fel, ami tudományos alapként szolgált a szakmai tevékenységhez.

Az egészségmegőrzésről és betegségmegelőzésről kiadott információs anyagok, az országszerte megvalósult szakmai beszélgetések és az egészségnapokon szervezett tanácsadások mind az egészségtudatosság fejlesztését szolgálják.
A Béres Egészség Hungarikum Program azt szeretné elérni, hogy az egészség valós nemzeti értékké, hungarikummá váljon - olvasható a program hivatalos honlapján, a www.beh.hu oldalon.

Díjat kaptak még:
CSR Menedzsment/Nagyvállalat kategória: Ericsson Magyarország Kft.
CSR Menedzsment/Kis- és középvállalkozás kategória: Nexon Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
Különdíj: Székesfehérvári Polgármesteri Hivatalt