HáziPatika.com

Potencianövelő a sárga húsú görögdinnye!

A görögdinnye héja természetes potencianövelő, hatása hasonlít a "kék gyémántként" ismert gyógyszeréhez.

A görögdinnye húsa és héja citrullint tartalmaz, mely nagy mennyiségben fogyasztva befolyásolja testünk enzimjeinek működését. A citrullin a szervezetben argininné alakul, amely aminosav jó hatással van a szívre, a keringési és immunrendszerre. A merevedési zavarra használt gyógyszerekhez hasonlóan segít ellazítani és kitágítani az ereket.

A kutatók most igyekeznek kitenyészteni egy olyan görögdinnyét, amelyben magasabb a citrullin koncentrációja. Ebből a fito-tápanyagból 60 százalékkal több található a héjban, mint a gyümölcshúsban. A sárga húsú fajtában található a legtöbb. Sajnos azonban igen nagy mennyiséget, akár 1-1,5 kg-ot is el kell fogyasztani ahhoz, hogy a citrullin a kívánt szintre emelje az arginin szintjét.
A citrullin úgynevezett alfa-aminosav, a vegyület neve a latin citrullusból származik, mely görögdinnyét jelent. Először 1930-ban izolálták a gyümölcsből. A citrullin-malát formában forgalmazott citrullint táplálék-kiegészítőként használják az atléták az izomfáradtság csökkentésére.