HáziPatika.com

Most megmondhatja a magáét!

Kórházakat, klinikákat értékelhetnek, minősíthetnek és jutalmazhatnak meg ténylegesen a betegek a HáziPatika.com "Az év kórháza" szavazásán.

Az elmúlt években nagyon átalakult a magyar egészségügy, kórházakat vontak össze és szüntettek meg, ugyanakkor pályázatok segítségével új, korszerűbb műszereket vett sok intézmény.

A szakmai színvonalat egyre több, nyilvánosan is hozzáférhető mutatóval és mérőszámmal értékelik, a legfontosabb szereplő, tehát az ellátott beteg véleményének változását még nem nagyon ismerjük. Részben ezért, részben a korábbi szavazások sikerén felbuzdulva 2008. október elejétől a HáziPatika.com ismét meghirdeti "Az év kórháza" internetes szavazást.

Az érdeklődők a már megszokott módon, a www.azevkorhaza.hu honlapon mondhatják el véleményüket, és értékelhetik összesen 5 kategóriában az intézményeket. A szavazás október elejétől 2008. december 31-ig tart.

A megmérettetésben Magyarország összes, a szavazás indulásakor létező kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során a látogatók egy 5 fokú skálán - az iskolákban megszokott módon - értékelhetnek. A verseny aktuális állása a honlapon összesítve, kategóriánként vagy akár megyei bontásban is folyamatosan nyomon követhető.

A szavazók név szerint vagy területi alapon kereshetik meg a kívánt intézményt, amelyet a már megszokott öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet) értékelhetnek. Ezt a kórházakhoz kapcsolódó - a látogatottság és a kialakuló viták alapján egyre népszerűbb - fórum oldalain tapasztalataikkal egészíthetik ki. Természetesen a szervezők ezúttal is lehetőséget kínálnak minden kórház számára, hogy az intézmény vezetése, orvosai - a többi hozzászólótól megkülönböztetett formában - hozzászólhassanak, reflektálhassanak az olvasói beírásokra, véleményekre.

Az eredményt januárban hirdetik ki, az öt kategóriagyőztes mellett lesz egy intézmény, amely a legjobb átlagot elérve abszolút győztes lesz. Ez a kórház egy évig viselheti a "HáziPatika.com - Az év kórháza" megtisztelő címet.
A hazai egészségügy helyzetének ismeretében az erkölcsi elismerés mellett, mivel jelenleg a kórházak számítástechnikai fejlettsége elmarad a kívánatostól, az Év kórháza díj nyerteseit a program főszponzorának, a Pfizer támogatásának köszönhetően korszerű számítástechnikai eszközökkel is jutalmazzák.