HáziPatika.com

Így gyógyíthat homeopátiával gyereket, sportolót és állatot

Három hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett a SpringMed Kiadó, amelyek az egyre népszerűbb homeopátiás orvoslásról szólnak.
A Homeopátia és a gyermek, a Homeopátia és a sport és a Homeopátia és a kutya című könyveket az Alexandra Könyváruházban mutatták be az érdeklődő orvosoknak és a sajtónak.

A homeopátia úgynevezett komplementer medicina, alkalmas a hagyományos, konvencionális orvoslás kiegészítésére, és sok betegség esetén önálló terápiaként is - mondta a könyvbemutatón dr. Yves Groult, a Boiron Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, képünkön bal oldalt.

Egyes esetekben olyan betegségek gyógyítására is alkalmas, amelyeket kémiai vegyületekkel csak kezelni lehet. A homeopátia információ alapú gyógyítás, a szervezet öngyógyító mechanizmusát kelti életre, ezért lehetséges például, hogy a megfelelő, egyénre szabott homeopátiás szer használatával gyógyítható az asztma és az allergia - válaszolta a HáziPatika.com kérdésére dr. Zarándi Ildikó, a CEDH homeopátiás oktató szervezet igazgatója, homeopata orvos.
Hozzátette, hogy minden olyan esetben gyógyulást ehet elérni, ahol a folyamat még visszafordítható. Természetesen vannak betegségek, amelyeknél a homeopátia sem hoz eredményt, és van, ahol a konvencionális orvoslás kiegészítésére, a tünetek enyhítésére kell és lehet használni. Példának hozták a mellrák kemoterápiájakor fellépő heves hányingert és hányást, mely homeopátiás szerekkel hatékonyan csillapítható. De cukorbetegség esetén homeopátiával nem váltható ki az inzulinkezelés, a diabétesz szövődményeinek megelőzésére azonban alkalmas.

A könyveket bemutató szakemberek kiemelték, hogy a homeopátiának nincs káros mellékhatása, tehát rossz szer választása esetén sem történik baj.

A placebo hatás cáfolatára az állatgyógyászat nagyon alkalmas, hiszen az állat nem tud hinni egy szer hatékonyságában - mondta dr. Mátray Árpád, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának elnöke.
A Homeopátia és a kutya című könyv állatorvosoknak és kutyatartóknak is hasznos ismereteket nyújt a gyengéd, természetes gyógyításra. A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat, és ezekre ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat.

A Homeopátia és a gyermek című kiadvány gyakorlatias tanácsokkal látja el a gyermekéről gondoskodó olvasót, benne megtalálhatók a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerek, valamint klinikai indikációik és alapanyaguk leírása is.

A Homeopátia és a sport című könyv nagy segítség lehet sportorvosoknak, edzőknek, illetve "csupán" napi rendszerességgel sportolóknak is, mivel gyors és nem doppingszernek minősülő készítményekkel segíthetik az izmok, ízületek, immunrendszer gyors regenerálódását.

Kéky Kira