HáziPatika.com

Átadták a Béres Egészség Hungarikum Díját

Civil elismerést kaptak a "mindennapok hősei".

1818 július elsején született Semmelweis Ignác "az anyák megmentője", ezért e jeles nap lett a Magyar Egészségügy Napja. Az idén ezen a napon első ízben adták át a Béres Egészség Hungarikum Díjat. A díjjal azoknak a civileknek és egészségügyi dolgozóknak a munkáját köszönték meg, akik sokat tettek a környezetükben élő emberek egészségéért és a közösségükért. A kitüntetettek jó példával járnak elöl a közösségük egészségének fejlesztése, életkörülményük javítása érdekében.
A Béres Egészség Hungarikum Díjat hagyományteremtés szándékával a Program életre hívója dr. Béres József adta át, a képen a díjazottakkal egy társaságban látható.

A Béres Egészség Hungarikum Díjat kapták:

Balatoni Tamásné, a Magyarmecske Általános Iskola igazgatónője, (a képen a középső hölgy) aki a 350 fős dél-baranyai település valóságos mozgatója: évente szervez fesztivált az iskola diákjainak, ami a különböző szociális kultúrában felnövekvő gyerekek találkozó helye, minden nyáron ingyenes felzárkóztatást tart a környékbeli diákoknak, jótékonysági eseményeket rendez, és egy-egy kollégának szervezett kirándulásba bevonja a környék pedagógusait is.
Dr. Kiss Tóth Emőke, védőnő, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dékán-helyettese (a képen baloldalt), aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védőnőképzés megteremtésének élharcosa, rengeteget tesz a fiatal, leendő védőnők neveléséért, és rajtuk keresztül a csecsemők egészségéért.
Marsiczki Józsefné, a XVII. kerületi Napsugár Óvoda óvodapedagógusa (a képen a jobb oldali hölgy), akinek aranyat érő fejlesztő kezei között több mint 30 éve nőnek fel gyerekek, kiemelten foglalkozik mozgásfejlesztéssel, a problémás gyerekek felzárkóztatásával, valamint alapítványi programok szervezésével.

A díjazottakat a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány kuratóriuma választotta ki a hozzá érkezett civil ajánlások alapján. A július elsejei díjátadást jelenlétével megtisztelte Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) főigazgatója. Az OEFI a Béres Egészség Hungarikum Program szakmai partnere.

A Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy Magyarország Európa egyik legegészségesebb nemzetévé váljon. A civil kezdeményezések hálójára építve egy egészségesebb, sikeresebb lét megteremtéséért küzd hazánkban. A program egyik célkitűzése, hogy az öt- és tízezer fős települések életkörülményein, versenyképességén igyekezzék javítani a számukra hirdetett egészségterv-készítő és megvalósításra ösztönző pályázaton keresztül.
A Béres Egészség Hungarikum Programról bővebben a www.beh.hu honlapon olvashat.