HáziPatika.com

Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények

Megduplázza a pályázati eszköztámogatás értékét az 5 éves K&H gyógyvarázs program, és a jubileumi pályázat kiemelten támogatni szeretné a központosított gyermekügyeleteket - derült ki a program sajtótájékoztatóján.

A műszerbeszerzési pályázat keretösszeg 25 millió forint, az egyes gyermek-egészségügyi intézmények 5 millió forint értékű műszert igényelhetnek.
Az ötödik év ajándékaként a K&H megduplázza az eszköztámogatás értékét, hiszen a K&H Biztosító 1 évre szóló műszerbiztosítást köt minden elnyert műszerre, összesen 25 millió forint értékben. A méltán népszerű tendert a kezdetek óta általános gyermekgyógyító műszerbeszerzésre írja ki a pénzintézet. Ezen túlmenően, a szakmai zsűri idén kiemelt figyelemmel fogadja a központi ügyeleteket ellátó gyermekkórházak és gyermekosztályok - mint például a baleseti-, idegentest-, égési gyermekügyeletek - jelentkezéseit. Ezeken az ügyeleteken 24 óra alatt 120-130 gyermek fordul meg különböző sérülésekkel, így a pontos diagnosztizálás és a betegellátás jóval gyorsabban kell, hogy történjen, mint a kórházi gyermekosztályok más részlegein.

"Célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten valódi segítséget nyújtsunk azoknak az intézményeknek, amelyek nap, mint nap kisgyermekek életéért, gyógyulásáért küzdenek. A programunk az elmúlt négy évben 167 millió forinttal, 55 intézményt segített új és korszerű műszerek megvásárlásához. Így kívánunk tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs pályázatra 2008. június 3-tól szeptember 15-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.
A részletes tenderkiírás a www.kh.hu oldalon, azon belül a közösségi szerepvállalás menüpont alatt található.